krystkon napisał(a):Katolicyzm jest źródłem większości współczesnych zasad społecznych, dzięki którym jedni zarabiają $2 za dzień totalnej harówy wyniszczającej organizm a inni kupują obrazy za $100.000.000, żeby upiększyć jeden z wielu posiadanych domów.W krajach Zachodu, nikt nie pracuje za 2 dolary dziennie.
I to nie katolicyzm jest źródłem nierówności. Źródłem nierówności jest fakt, że ludzie nie są jednakowi.
Zresztą patrz w moją sygnaturkę. Słowa fikcyjnego Darth'a Bane'a idealnie oddają brutalną prawdę o świecie.
krystkon napisał(a):No właśnie. Ukraina broni swego POSIADANIA jak i Pan WŁAŚCICIEL broni swego POSIADANIA strzelając do intruza, który wdarł na jego bogatą posesję w poszukiwaniu kromki chleba.Nie. Ukraina broni swoich obywateli, do których prorosyjscy separatyści, do spółki z regularnym rosyjskim wojskiem strzelają. Jakby ktoś wszedł do twojego domu i zastrzelił ci matkę, to nie będziesz się bronił?
krystkon napisał(a):Krym należy do ludzi, którzy na Krymie żyją. A Ukraina czy Rosja to tylko dwa konkurujące ze sobą systemy społeczne. Nikt nie ma prawa zabijać dla podporządkowania ludzi ustanowionym przez siebie prawom.Na Krymie żadnych walk nie ma i nie było.
"Equality is a lie. A myth to appease the masses. Simply look around and you will see the lie for what it is! There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow – those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence."