krystkon napisał(a):Gdyby UE naprawdę chciała te sytuację rozegrać dobrze dla siebie to otworzylaby granicę dla wszystkich Ukraińców pozwalając na wjazd bez wiz lacznie z Ukraincami na Krymie i bez żadnych umów. Po prostu tak i juz.Gdyby chciała dobrze zrobić Ukraińcom, to tak, ale niekoniecznie sobie.
Cytat:A po drugie uzaleznilaby wszelką pomoc finansową od natychmiastowego i bezwarunkowego zaprzestania walk na Wschodzie. Chcecie kreche i wjazd bez wizy to nikomu nie wolno walczyć ani jednego żołnierza na wschodzie.Putin nie oczekuje pomocy od Zachodu, oczekuje od niego ustępstw, w związku z czym taka oferta nie doprowadziłaby do zaprzestania walk z jego strony. Ukraińcy jeśli chcieliby pomocy mieli by do wyboru zaprzestanie walk czyli oddać Ukrainę walkowerem, zajęte przez Putina Ukraina nie dostała by zaoferowanej pomocy od Zachodu, więc nie jest to rozwiązanie, należało by więc walczyć aby bronić terenu ale to wykluczałoby pomoc Zachodu. Krystkon pozostawiłeś Ukrainę bez możliwości wyboru, cokolwiek zrobią pomocy nie dostaną, ergo walki nie wygasną.
Cytat:Gdyby w zachodniej części Ukrainy zaczęło dziać się cos pozytywnego gospodarczo to oderwane republiki przybieglby z powrotem z wywieszonym jezorem.Putin by na to pozwolił tak jak Czeczenii, już to widzę.
Cytat:A i jak dla mnie osobiście to nawet dobrze. Może w stanie wojennym uda mi sie wyzwolić z mojej indywidualnej niewoli.Świat podpalić dla osobistej korzyści, czyli dokładnie to co zarzuca innym Krystkon, co za hipokryzja.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.