krystkon,

Masz 100% racji - wojny są skutkiem męskiej rywalizacji.
Gladiator,
jak zwykle, sypnąłeś piaskiem w oczy, "jasnymi oczami" prawosławnego mnicha chcesz nas czarować i odwracać uwagę od sedna sprawy.
Nie chodzi o to, czy wśród Rosjan, lub szerzej, prawosławnych, są ludzie dobrzy? Na pewno są. Wspaniała jest także rosyjska kultura. Tylko, że my w tym wątku nie o tym gadamy. Piszemy o kurewskiej polityce rosyjskiego imperium, która jest zagrożeniem dla całego otoczenia Rosji.
I do tego się odnieś, zamiast opowiadać o swoich pielgrzymkach.
Cytat:Dlaczego w ogóle całe grupy społeczne czy narody walczą ze sobą? Dlaczego atakują się, kaleczą, mordują? O co w tym chodzi?Miałem założyć wątek, poświęcony przyczynom wojen, ale nie chce mi się dyskutować z Żarłakami.
Dlaczego narody czczą swoich żołnierzy, podniecają się zwycięskimi bitwami, rozprawiają o swojej dawnej potędze i wpływach?
Zawsze idzie o to samo.
Chodzi o władzę nad innymi ludźmi.

Masz 100% racji - wojny są skutkiem męskiej rywalizacji.
Cytat:Homo sapiens to prymitywna małpa, która dążenie do dominacji ma w genach.Motywy są te same, dokładamy do nich ideologię, to wszystko.
Rzeczywiste motywy ludzkiej małpy walczącej o władzę w swej istocie nie różnią się od motywacji kozła napierdalającego się z innym kozłem o możliwość zapłodnienia wszystkich samic.
Cytat:Ta choroba opanowuje umysły wszystkich, bo wszyscy mają podobne pragnienie władzy.Jest najskuteczniejszym narzędziem selekcji płciowej, co bardzo źle wróży ludzkiej cywilizacji.
Cytat:W wojnach nie ma złych i dobrych są wyłącznie przegrani i wygrani, zniewoleni i dominujący.Fakt.
Cytat:Pisałem już, że nienawidzę homo sapiens w jego całej masie?A we mnie pozostała jeszcze odrobina nadziei i wiary w ludzki rozum.
Więc nienawidzę homo sapiens za to czym jest. Prymitywna, nieświadoma własnych popędów, agresywna małpa, która nieustająco i silnie pragnie dominacji.
Dobra idę rzucić pawiem to może mi ulży.
Gladiator,
jak zwykle, sypnąłeś piaskiem w oczy, "jasnymi oczami" prawosławnego mnicha chcesz nas czarować i odwracać uwagę od sedna sprawy.
Nie chodzi o to, czy wśród Rosjan, lub szerzej, prawosławnych, są ludzie dobrzy? Na pewno są. Wspaniała jest także rosyjska kultura. Tylko, że my w tym wątku nie o tym gadamy. Piszemy o kurewskiej polityce rosyjskiego imperium, która jest zagrożeniem dla całego otoczenia Rosji.
I do tego się odnieś, zamiast opowiadać o swoich pielgrzymkach.