exeter napisał(a):Gladiator,
Dokładnie o takie wyjaśnienie nam chodziło.
Teraz już wiemy dlaczego powinniśmy porzucić zgniły Zachód i lizać dupę wyłącznie Rosji.
Wiemy także o ile lepsze są wschodnie satrapie, za nic mające ludzkie życie, od tych strasznych "kolorowych rewolucji". O ile lepszy jest sojusz państwa i Cerkwi, legitymizującej wszystkie zbrodnie i nieprawości rządzących, od zachodniej bezbożności.
Dzięki za pełną mądrych i jakże prawdziwych stwierdzeń wypowiedź. Głęboko przeorze naszą świadomość i na długo pozostanie w naszej pamięci. Jeszcze raz, wielkie dzięki.
A teraz tak na poważnie kilka zagadek:
1. Jaki kraj w XXI w. napadając na inne niepodległe państwo, pod fałszywym pozorem obrony i na podstawie sfabrykowanych dowodów, uśmiercił 128.000 osób ludności cywilnej przymuszając pokonany naród do zaprowadzenia narzuconego mu ładu społecznego i ochrony obcego kapitału?
2. Jaki naród zrzucił na ludność cywilną innego narodu bomby atomowe i jednocześnie grozi atakiem krajom, które same chcą zbroić się w broń atomową?
3. Który naród zrzuca na ludność cywilną innego narodu czynnik pomarańczowy i jednocześnie grozi atakiem krajom, które w walce chciałby stosować broń chemiczną?
4. Który naród gotowy jest przyznawać obywatelstwo ludziom bogatym lub i szczególnie uzdolnionym tworząc tym samym tzw. społeczeństwo nadludzi przeciw społeczeństwom podludzi?
5. Który naród stara się łamać w sposób systemowy tajemnice innych narodów jednocześnie grożąc śmiercią każdemu, kto odważy się ujawnić i upublicznić jego tajemnice?
6. Który kraj dostarcza broń i pieniądze każdemu, kto jest zdolny niszczyć wszelki ład społeczny i wszelkie sojusze istniejące poza tym krajem?
7. Który kraj tworzy tajne obozy tortur poza swoimi granicami, w których bez żadnych zasad torturuje porwanych z całego świata ludzi w celu odtajnienia tajemnic odrębnych grup społecznych?
8. Który kraj gotowy jest zaatakować inny kraj, za to tylko, że władze tego innego kraju zaczną rozważać możliwość prowadzenia rozliczeń finansowych w walutach innych niż ta emitowana przez kraj gotowy zaatakować?
itd.
Który kraj kłamie, manipuluje, przepłaca, spekuluje, wyzyskuje, torturuje, morduje - wszystko dla własnej korzyści - łamiąc przy tym wszelkie zasady, o które rzekomo walczy po całym świecie?
Mała podpowiedź.
Rosja przy tym kraju to cywilizowany, kulturalny, przewidywalny, otwarty kraj pełen wyższych wartości.
Prawda jest taka, że Zachód jest ZGNIŁY z czego zupełnie sam nie zdaje siebie sprawy.
Jedyną wartością jaka jeszcze ostała się na Zachodzie jest już tylko kapitał.
Bez aktu własności, kwitu dłużnego, czy karty kredytowej nie masz po co w ogóle podchodzić do drugiego człowieka, bo niczego u niego nie uzyskasz.
-----------
A tak w ogóle to nie wiem czy kolega zdaje sobie sprawę, że emisje CO2, rodem z Zachodu, to początek prawa własności powietrza
. Ja mogę emitować CO2 bo mam kwity a kolega pod groźbą kary nie - czyje jest powietrze?Zachód jest zgniły wskutek wadliwych zasad społecznych, które dzielą ludzi na nadludzi i podludzi, choć na zachodzie każdy fałszywie zaświadczy, że tak nie jest. Fałszywe świadectwo jednak nie wystarczy bo prawda aż kuje w oczy.