pitbbpl napisał(a):1. Wysłanie pomocy Ukrainie zostanie odebrane w Rosji jakie wyjątkowo wrogie działanie i spotka się z odwetem z ich strony.
Za co zatem spotykały Polskę odwetowe sankcje z czasów przed wojną na Ukrainie?
Cytat:2. Nie widzę sensu współpracy gospodarczej z bankrutem jakim jest Ukraina. Nic tam się nie zarobi.
Nawet Niemcy były kiedyś bankrutem. Z bankructwa można się wykaraskać. Bankructwo nie zawsze jest stanem permanentnym.
Cytat:3. Nacjonaliści ukraińscy chętnie by Polakom pourywali głowy.
http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczen...enta-video
Tak czy owak z Ukrainą mamy znacznie mniej burzliwe przejścia niż z Rosją.
Neuromanta napisał(a):Z Rosją można by było budować, tworzyć i to jak przypominał Żółkiewski można by stworzyć potęgę jakiej świat nie widział. Ale dopóki im się ideolo nie odmieni to nic z tego nie będzie.
No, o to samo mi chodziło, tylko że ty to napisałeś elokwentnie, a ja prostacko

Cytat:Ja tam sądzę że wyjść jest więcej niż prosta opozycja Rosja albo Ukraina. Trzeba Ukrainę wspierać, bo to geopolitycznie konieczne ale Rosję trzeba pomóc reformować.
Niemcow chciał reformować.
Cytat: Politycy traktują ten kierunek po macoszemu albo z siekierką na huzia, albo głaszczmy po dupie żeby mruczeli z radości. Ale w żadną stronę nie kierują sie interesem długoterminowym. Żadna kulturalna, polityczna albo handlowa ofensywa nie następuje. Gówno a nie polityka...
Racja.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać