Co to znaczy liberalny w warunkach przymusowej egzekucji nieopodatkowanej wlasnosci, naleznosci i w warunkach panstwowego monopolu pieniądza emitowanego poprzez wypożyczanie jednostek waluty bankom prywatnym?
Co to znaczy liberalny w warunkach silnie skoncentrowanego kapitalu?
Wyobraz sobie taka sytuację ja posiadam wszystko na własność, oszczedzilem praktycznie całą gotówkę z rynku i przysługują mi spore należności od ciebie ty masz jedynie dlugi.
I teraz każdy może robic co chce
Czyli ty np. mozesz byc moim niewolnikiem.
W Niemczech panuje totalitaryzm kapitalowy.
Zdrowy system spoleczny to taki, w którym kapitał jest trwale rozproszony a jego koncentracja włącznie plytka i chwilowa.
Totalitaryzm kapitalowy to patologia spoleczna - system z silnie rozwinietym pasozytnictwem spolecznym.
Co to znaczy liberalny w warunkach silnie skoncentrowanego kapitalu?
Wyobraz sobie taka sytuację ja posiadam wszystko na własność, oszczedzilem praktycznie całą gotówkę z rynku i przysługują mi spore należności od ciebie ty masz jedynie dlugi.
I teraz każdy może robic co chce

Czyli ty np. mozesz byc moim niewolnikiem.
W Niemczech panuje totalitaryzm kapitalowy.
Zdrowy system spoleczny to taki, w którym kapitał jest trwale rozproszony a jego koncentracja włącznie plytka i chwilowa.
Totalitaryzm kapitalowy to patologia spoleczna - system z silnie rozwinietym pasozytnictwem spolecznym.