Krystkon,
Nie muszą ubierać się tak samo, jak my. Nie muszą śpiewać tych samych piosenek i oglądać tych samych filmów. Nie muszą mówić w tym samym języku. Ale powinni zaakceptować te same wartości co my i przyznawać im podobne priorytety. Czyli uznać, że nadrzędną sprawą jest wolność jednostki, że państwo działa na bazie prawa a nie samowoli despoty. Że stosunki między państwami reguluje prawo międzynarodowe, a nie naga siła.
Gdyby Rosjanie zaakceptowali te zasady, moglibyśmy stworzyć obszar zaufania i współpracy, od Vancouver, do Władywostoku. Z korzyścią dla wszystkich jego mieszkańców.
Analogicznie, menel spod śmietnika mógłby powiedzieć, że to on powinien mieć władzę nad ludźmi sukcesu, mieszkającymi na przylegającym do śmietnika osiedlu. Gdyż Duch Święty mu to objawił.

Nie bez przyczyny porzucenie jej, dla produkcji żywności, utożsamiane jest z "wygnaniem z Raju".
Ludzie nie potrzebują podpowiedzi, która rzeczywistość bardziej im odpowieda i przemieszczają się z gorszej, do lepszej.
Jaki kierunek migracji można na naszym kontynencie zaobserwować?
Cytat:Czyli jednak Rosja na modlę Zachodu?W pewnym sensie, tak.
Nie muszą ubierać się tak samo, jak my. Nie muszą śpiewać tych samych piosenek i oglądać tych samych filmów. Nie muszą mówić w tym samym języku. Ale powinni zaakceptować te same wartości co my i przyznawać im podobne priorytety. Czyli uznać, że nadrzędną sprawą jest wolność jednostki, że państwo działa na bazie prawa a nie samowoli despoty. Że stosunki między państwami reguluje prawo międzynarodowe, a nie naga siła.
Gdyby Rosjanie zaakceptowali te zasady, moglibyśmy stworzyć obszar zaufania i współpracy, od Vancouver, do Władywostoku. Z korzyścią dla wszystkich jego mieszkańców.
Cytat:Nie mam pewności czy ludzie lubiący rodzinnie i po sasiedzku przy wudesi pogadac sobie o potedze Rosji zaakceptuja bieganie na kacu po magazynie Amazonu z czujnikiem alarmujacym w razie niesciagniecia 10 artykułów w minutę z regału. Raczej nie.Rzecz w tym, że ten pijany i nie pracujący Rosjanin oczekuje, że wszyscy uznają jego prawo do panowania nad znacznym obszarem planety. Gdyż uważa, że mu się ono z przyrodzenia należy - Święta Ruś i temu podobne pierdoły.
Analogicznie, menel spod śmietnika mógłby powiedzieć, że to on powinien mieć władzę nad ludźmi sukcesu, mieszkającymi na przylegającym do śmietnika osiedlu. Gdyż Duch Święty mu to objawił.
Cytat:Dzis jeden Niemiec powiedzial mi, ze z poprzedniej firmy odszedl bo byla nieludzka, tempo pracy ponoc bylo takie, ze nie chciałbym tego doświadczenia przeżyć. Z tym ze ja myślałem do tej pory ze właśnie w nieludzkiej firmie pracuję a tu okazuje się, ze ta jest wlasnie ludzka.Rozumując w ten sposób, musisz cofnąć się do Wspólnoty Pierwotnej.
Prawdę mówiąc wątpię aby ta kultura przyjęła sie na calym swiecie. Kto w końcu chce zyc nieludzko? A skoro nie przyjmie się to mam obawy, ze moze zostać zaatakowana.
A jeśli ktoś będzie ja atakował to ja razem z nim.
Jebac Zachód. Jest nieludzki i usmierca człowieczeństwo. Kultura zachodu rozjebala juz w drobny mak model normalnej rodziny. Na Zachodzie wszystko robi się wyłącznie z powodu pieniędzy.
Kultura Zachodu niszczy ludzi, po to tylko ażeby kilku cwaniaków moglo zamieszkac w szklanych poramidach. Kultura Rosjan to przy tym szajsie cud miód.
Ja w każdym razie tego zachodniego gówna nie chcę i będę tepil to jak tylko mogę.

Nie bez przyczyny porzucenie jej, dla produkcji żywności, utożsamiane jest z "wygnaniem z Raju".
Ludzie nie potrzebują podpowiedzi, która rzeczywistość bardziej im odpowieda i przemieszczają się z gorszej, do lepszej.
Jaki kierunek migracji można na naszym kontynencie zaobserwować?