Sofeicz napisał(a):Problem polega na tym, że przyczyny swoich trudności szukasz wszędzie tylko nie w sobie.
Zrozum, że sporo ludzi w PL zamieniłoby swoje nędzne 1500 PLN na rękę na twoje 1500 ojro.
Na pewno z 4 dzieci i niepracującą żoną nie jest ci lekko.
Ale obwinianie z tego powodu całego świata, to wybacz drogi Krystkonie nie przystoi prawdziwemu Indianinowi.
Życzę ci szczerze wszystkiego najlepszego, bo cię lubię.
Ale czego ty nie rozumiesz?
Nie akceptuję współczesnych zasad społecznych, różnic społecznych z nich wynikających i dziwię się tobie, że sam dajesz radę to akceptować.
Kryzys ekonomiczny, potężne bezrobocie, obrzydliwa bieda obok obrzydliwego bogactwa, wojna o wpływy i władzę nad ludźmi i ZERO postulatów reform systemu społecznego z wyłączeniem moich.
Wybory parlamentarne w Grecji w 2015 roku
SYRIZA 2246064 głosy, 36,37%, 149/300 mandatów.
Koalicja Radykalnej Lewicy, SYRIZA (gr. Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ
– grecka lewicowa i umiarkowanie eurosceptyczna partia polityczna, powstała jako koalicja radykalnie lewicowych, eurokomunistycznych, trockistowskich i alterglobalistycznych ugrupowań politycznych. Należą do nich m.in. Synaspismós, Demokratyczny Ruch Społeczny, Komunistyczna Organizacja Grecji, Międzynarodówkowa Robotnicza Lewica, Ruch na rzecz Jedności Działania Lewicy i Odnowicielska Komunistyczna i Ekologiczna Lewica.Komuniści ze swoim postulatem gospodarki planowo-nakazowo-rozdzielczej na nowo zwyciężają w Europie, po tym jak komunizm pokazał już na co go stać i to nie jeden raz a ty moje postulaty i przekonania nazywasz odrodzeniem Frakcji Czerwonej Armii?
Postulowaną przeze mnie jawność kapitału nazywasz dążeniem skrajnie radykalnym, na równi z dążeniami terrorystów strzelających do ludzi z broni palnej?
Rozejrzyj się lepiej. Wszystkie państwa postulują powolne znoszenie tajemnicy bankowej w tym także Szawajcaria - jak to możliwe toż to taniec diabła?
Postulowane przeze mnie ustalenie konstytucji, podatków, budżetu czy sposobu kreacji i emisji pieniądza w demokracji bezpośredniej nazywasz dążeniem porównywalnym z dążeniami RAF?
Postulat o zniesieniu kar za wyjawienie prawdy nazywasz kierunkiem ultraradykalnym?
Kwestionowanie przymusu egzekucyjnego jako fundamentu potężnej koncentracji kapitału, źródła głębokiego kryzysu ekonomicznego, potężnych różnic społecznych i zarazem pasożytnictwa społecznego jakim są dochody kapitałowe nazywasz zagrożeniem dla społeczeństwa.
Ja też lubię cię ale ogarnij się trochę człowieku. Rozumiem, że powodują tobą przyzwyczajenia lecz już czas na zmiany, na poważne zmiany a nie żadne 3x 15%.