Neuromanto ja dobrze zdaję sobie sprawę z tego co napsałeś. A koszty przymusowych ubezpieczeń są bardzo wysokie, wbrew temu co napisałeś. W dodatku nie ma znich prawie żadnego pożytku.
Jeszcze raz napiszę. Chciałbym żeby każdy mógł sam sobie wybrać: "Ubezpieczam się w ZUS, bo wierzę, że państwo jest lepszym gwarantem dla mojego zdrowia etc." i analogicznie: "wybieram prywatną ubezpieczalnią, bo..."
Naprawdę więcej nam nie potrzeba. Sprawa wyjaśniłaby się w ciągu 1-1,5 roku. Co wolą ludzie.
Łosiu, socjalista może być kapitalistą, ale kapitalista nie może być socjalistą
Jeszcze raz napiszę. Chciałbym żeby każdy mógł sam sobie wybrać: "Ubezpieczam się w ZUS, bo wierzę, że państwo jest lepszym gwarantem dla mojego zdrowia etc." i analogicznie: "wybieram prywatną ubezpieczalnią, bo..."
Naprawdę więcej nam nie potrzeba. Sprawa wyjaśniłaby się w ciągu 1-1,5 roku. Co wolą ludzie.
Łosiu, socjalista może być kapitalistą, ale kapitalista nie może być socjalistą
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.