Chyba się nie dogadujecie
Z tego co rozumiem, matsuka teraz pyta, czemu powietrze w górnych warstwach atmosfery po prostu jest gorące (bo jest), a nie dalej o nagrzewanie go przy wpadaniu czegoś w atmosferę.
Szczerze powiedziawszy, nie wiem dokładnie, czemu panuje tam aż tak wysoka temperatura, będę musiał poszukać informacji. Co do satelitów, to tak jak napisał Sofeicz, nagrzewają się w słońcu bardzo ładnie i wymagają całkiem złożonych systemów chłodzenia, żeby mogły funkcjonować.
Z tego co rozumiem, matsuka teraz pyta, czemu powietrze w górnych warstwach atmosfery po prostu jest gorące (bo jest), a nie dalej o nagrzewanie go przy wpadaniu czegoś w atmosferę.Szczerze powiedziawszy, nie wiem dokładnie, czemu panuje tam aż tak wysoka temperatura, będę musiał poszukać informacji. Co do satelitów, to tak jak napisał Sofeicz, nagrzewają się w słońcu bardzo ładnie i wymagają całkiem złożonych systemów chłodzenia, żeby mogły funkcjonować.
![[Obrazek: style3,Fizyk.png]](http://www.sloganizer.net/en/style3,Fizyk.png)
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i ludzka głupota. Co do Wszechświata nie jestem pewien" - Albert Einstein