Jak sądzicie to, że rzekomo każdy uzależnia się, nie jest w stanie przestać zażywać pewnych rodzajów narkotyków to prawda, czy propaganda? Myślałem o tym i wydaje się, że obecna opinia o straszliwości narkotyków, opiera się na tym jakiego rodzaju ludzie mają obecnie do nich dostęp. Ja sam szczerze przyznam, że choćbym chciał nie dałbym rady zdobyć tego rodzaju środków, nie da się jednak ukryć, że niektórym kategoriom ludzi przychodzi to łatwiej niż innym Nie trzeba chyba tłumaczyć, że ci którzy w dzisiejszych czasach mają łatwy dostęp do narkotyków, to osobniki o bardzo niskiej higienie duchowej. Nic więc dziwnego, że uzależniają się od byle czego. Później różnego rodzaju specjaliści, nie potrafiący rozumować w logice wielowartościowej, czyli w tym przypadku przypisujący wszystkich ludzi do jednego zbioru, wysuwają wniosek, że skoro gimnazjalny bandyta padł, to każdy inny człowiek również.
| Ankieta: Czy jesteś za legalizacją narkotyków? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
| Tak, wszystkich | 154 | 45.29% | |
| Tak, ale tylko tych "miękkich" (m.in. marihuany) | 127 | 37.35% | |
| Nie | 46 | 13.53% | |
| Żadna z powyższych opcji ankiety mi nie odpowiada | 13 | 3.82% | |
| Razem | 340 głosów | 100% | |
| *) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
|
Prohibicja narkotykowa vs. legalizacja narkotyków
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »