Cytat:Znoszenie podziałów klasowych wg cobrasa: przedsiębiorczość tylko dla bogatych.
Dlatego ten system nazywa się kapitalizm, a nie przedsiębiorcyzm. Zresztą nie tyle bogatych, co uczciwych, po to będzie wprowadzony m.in progresywny CIT, żeby mniejsi gracze mieli większe szanse, niż to jest obecnie. I naprawdę nie żal mi firm, które utrzymują się tylko dzięki łamaniu prawa i wyzyskiwaniu pracowników, pozbycie się ich przyniesie wiele pozytywów.
Cytat:Napisane jest, że rolą państwa nie jest stawanie po stronie jednego światopoglądu, a następnie, że "decyzja powinna być w rekach kobiety". Czyli jednak rolą państwa jest stawanie po stronie jednego światopoglądu - takiego, który dopusczcza aborcję.
A raczej nie zakazuje, jej, jednocześnie nie zachęca ani nie karze. Poza tym przydałoby się skończyć z tą hipokryzją na której tracą tylko biedniejsze kobiety, których nie stać na wyjazd na zabieg za granicę.
Cytat:Osoby te po prostu zdają sobie sprawę z tego, że do wysokich płac i dobrobytu dochodzi się na drodze wieloletniego rozwoju, a nie przez oderwane od rzeczywistości zarządzenia władzy.
Tak tak, każdy kowalem swojego losu i tym podobne pierdololo, o tym właśnie pisałem. I nie chodzi tu nawet o wysokie płace, ale godne płace, pozwalające w spokoju założyć i utrzymać rodzinę.
Cytat:Nie da się wprowadzić dobrobytu ustawą, niezależnie od tego co błazny pokroju szumlewiczów i ikonowiczów mogą sobie wyobrażać. Natomiast jak najbardziej można ustawą tworzyć i powiększać ubóstwo. Do tego właśnie ta zgraja dąży.
Tak jak pisałem, podobne prawa sprawdzały się na Zachodzie, ba, w takich USA, gdy najwyższa stawka podatkowa sięgała 90% panowały te słynne złote lata kapitalizmu. No ale niestety u nas wannabe Kulczyków nie brak, i ci zawsze będą się sprzeciwiać takim ustawom, bo przecież sami mogą kiedyś stać się milionerami.
Dopóki rodzimy się i umieramy, póki światło jest w nas, warto się wkurwiać, trzeba się wkurwiać! Wciąż i wciąż od nowa.