Cytat:Polityka obecnego rządu ukraińskiego jest jak najbardziej skuteczna. Udało się utrzymać władzę i prawie całe terytorium kraju. Pozostaje czekać na upadek Federacji.Ja o zupie ty o dupie.
Prawdopodobnie bez starań ludzi ze środowiska PS nie byłoby żadnej polityki obecnego rządu bowiem ten rząd mógłby w ogóle nie zaistnieć.
Z resztą nie pisałbym w takich superlatywach o tym rządzie. Jego militarne poczynania zewsząd były uważane za niekompetentne
Wysyłanie na front jednostek porządkowych oraz świeżych poborowych zamiast regularnej armii oraz notoryczne wpadanie w tzw. "kotły" w wyniku fatalnych decyzji to coś co zapisuje się zdecydowanie na minus.
Straty mogły być zdecydowanie mniejsze.
Cytat:A nie dziwi Cię, że właśnie taki jest, jakie jest zapotrzebowanie Putina? I jest taki zupełnie bez zachęt z jego strony?A co mnie ma tu dziwić? Kto był pierwszy? Putin czy "stereotypowy Ukrainiec" nacjonalista?
Ten drugi istniał na długo przed Putinem, (w tym przed ZSRR) i prawdopodobnie będzie istniał także po nim.
Nihil Novi, te same zagrywki (zwracanie uwagi na awanturniczość, nawiązywanie do ideologii nazistowskiej) zarzucały władze ZSRR dawnym ruchom ukraińskim.
I tak samo wrzucano ich do tego samego worka aby kreować pewien obraz ogółu.
Nie mam żadnych podstaw do tego aby upatrywać tutaj jakiegoś wielkiego spisku Putina.
Cytat:Y?Już wyjaśniam co mam na myśli.
Przedmiotem propagandy będzie tutaj jej treść (określone cechy, zachowania, poglądy).
Podmiotem będzie natomiast rzecz jasna jakiś człowiek lub grupa ludzi.
W tym przypadku propaganda tyczy się podmiotu, gdyż treść propagandy rozciąga się z jednego podmiotu (gdzie ma ona jakieś uzasadnienie w rzeczywistości) na inny podmiot (gdzie już nie ma, tzn. środowisko nie związane z PS).
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN