Iselin napisał(a):fiasko napisał(a): Odkąd w mediach pojawiły się jakiekolwiek zdjęcia uchodźców wśród nielicznych kobiet widziałam tylko i wyłącznie te w chustach, co raczej nie jest symbolem chrześcijańskim. Nie wiem skąd te rewelacje o najbardziej wyraźnej grupie chrześcijańskiej.
Pamiętaj, że to tylko zdjęcia - każdy fotografuje i pokazuje Ci to co chce. Żeby wyrobić sobie jakąś opinię, trzeba zbierać informacje z różnych źródeł. Widziałam na przykład zdjęcia z Lesbos autorstwa znajomych koleżanki, żadnych dziennikarzy, tylko zwykłych ludzi, którzy tam pojechali - rzeczywiście były namioty z kobietami i dziećmi, raczej przerażonymi i wyczerpanymi. A filmy z facetami wdzierającymi się ludziom do domów też wyglądają na autentyczne.
owszem. na szczęście w tym przypadku nie musimy się zdawać na czyjąś selektywność, ponieważ są dostępne dane ONZ (linkowane wcześniej). na początku września mężczyźni stanowili 75% tych nielegalnych imigrantów. teraz 69%, a więc ciągle zdecydowanie za dużo jak na uchodźców wojennych.
....jak łatwo wywołać echo w pustych głowach.