lumberjack napisał(a): Chcą zabierać bogatym 75% kasy, by oddać ją biednym? Super. Teraz sami będą bogatą partią, więc jako partia z takimi, a nie innymi postulatami powinni pomóc biednym. Inaczej będą hipokrytami.No więc jeszcze raz, ile trzeba zarabiać aby płacić 75% według propozycji Razem.
Sądzisz że znajdzie się tam taka osoba, która tyle kasy weźmie?
Po drugie przykro że nie rozróżniasz PIT od CIT a organizacji społecznej od firmy.
Cytat:Nie wiem, ja żem prosty robol, nie miałem sposobności się w takie niuanse zagłębiać.Czyli typowe nie znam ale się wypowiem, będę wymagał od kogoś czegoś czego nie wymagam od innych i czego nie wymaga prawo obecne ani proponowane, za to zajebiście się poczuję jak sobie pogadam.
Cytat:Niech sobie dalej płacą te składki, przecież to dobre rozwiązanie. A nadwyżkę mogą przekazać na jakiś szczytny cel. Na ubogich i wykluczonych. Na imigrantów. Na głodujące polskie dzieci.Nie wiem na co przeznaczą pieniądze i na co zgodnie z prawem mogą, a na co nie mogą przeznaczyć pieniędzy. Muszą się z tych pieniędzy rozliczyć bodaj przed PKW.
Standardowo pieniądze idą na pokrycie wydatków wyborczych, kampania kosztuje i nawet jeśli obecna była tania, to jeśli mają coś znaczyć za 4 lata powinni trochę więcej wydać. Do tego pensje pracowników etatowych, wydatki na analizy eksperckie itp.
Czy coś przeznaczą na wsparcie, możliwe że tak. Tyle że wówczas chór wujów napisze że to specjalnie pod publiczkę zrobili żeby głosy sobie kupić, w dodatku nie za swoje, a za nasze.
Ktoś może wie czy 14 mln dotyczy dotacji rocznej czy dotacji w okresie całej kadencji?
Cytat:Ale ja jestem naiwny i wierzę w ich dobre serca. Wierzę, że chcą dobrze i że nie rozpierdolą tych czternastu baniek na jakieś ulotki, plakaty, pensje dla samych siebie czy na imprezowe spędy partyjne podczas gdy mogą te pieniądze przeznaczyć ubogim i wykluczonym. Nie wierzę w to, po prostu nie wierzę. Przecież to ideowcy. Na pewno pomogą potrzebującym.Zdaje się, że mylicie partię, która ma swoje cele polityczne i po to została powołana by do nich dążyć z fundacją charytatywną, której cel istnienia jest inny. Ja jestem za tym by firma zajmowała się biznesem, partia brała udział w życiu politycznym a fundacja charytatywna pomagała potrzebującym. Jak będzie odwrotnie, to nic z tego nie wyjdzie.
Nie zgłaszajcie więc chorych pretensji o to, że partia zamiast na działalność polityczną ma przeznaczyć pieniądze na coś innego.
PiS to dwa kłamstwa i spójnik
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.
Andrzej Duda pełni obowiązki prezydenta, ale nie jest głową państwa - Włodzimierz Cimoszewicz
No dobra, przyznaję, jestem lewakiem.