Kontestator napisał(a): Ale czy socjaliści postulują opodatkowanie wszystkich oprócz socjalistów? Chyba nie.
Nie widziałem również wśród pomysłów na dodatkowe opodatkowanie żadnych postulatów aby opodatkować dodatkowo socjalistów A teoretycznie przecież taki postulat nie wzbudziłby sprzeciwów z żadnej strony i byłby łatwy do wprowadzenia

[quote pid='634480' dateline='1445890138']
A skąd chcesz brać pieniądze na dany program? Od ludzi, którzy ich nie mają?
[/quote]
Nie czuję potrzeby zabierania pieniędzy nikomu na żadne programy, gdyż uważam, że to co jest zabierane obecnie to i tak za dużo.
Cytat:No ale wiesz chyba, że w tym państwie istnieje coś takiego jak podatki? Nie jesteś samotnym elektronem ale funkcjonujesz w społeczeństwie i jest masa powodów dla których płacisz podatki. Jeżeli funkcjonowanie w społeczeństwie jest dla Ciebie taki brzemieniem to przeprowadź się na pustynię tam nikt kompletnie nie będzie wchodził Ci w życie, żadnych podatków, wszystko na Twoich zasadach.
Ale przecież nie sprzeciwiam się podatkom jako takim. Odniosłem się do Twojej karkołomnej tezy, że nikt mi niczego nie zabiera. Więc wyświechtany argument o wyprowadzaniu się na pustynię wsadź sobie w cztery litery.
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"