Machefi napisał(a): Nadal uważasz, że twierdzę jakoby wszystkie kredyty udzielone przez bank musiały mieć pokrycie w rezerwie banku?Przecież napisałem, że już tak nie twierdzisz. Otwartym tekstem napisałem. A Ty swoje.
Cytat:Czy tylko, że każdorazowo udzielając kredytu bank musi mieć pokrycie.Co to znaczy, że "każdorazowo" musi mieć pokrycie, to już jeden Machefi wie. Czy to znaczy, że mając rezerwę 1000 złotych mogę udzielić stu kredytów na 1000, ale nie mogę jednego na 100 tys.? Czy może coś innego? Machefi nie wyjaśni.
Cytat:Chyba przeceniasz swoje zdolności. Jeśli uważasz, że pod wpływem komentarza typu: "Błagam. Litości!" poleciałem czytać akurat definicję rezerwy cząstkowej (dlaczego akurat tą, a nie inną?), albo uważasz mnie za wyjątkowo domyślną osobę.Może nie było to pod wpływem mojego komentarza. W każdym razie gdybym jak napisał coś tak debilnego, że dla kogoś konkretnego z tego forum byłaby to podstawa do napisania tylko "Błagam!", to ja bym poszedł się douczyć.
Cytat:W tym tak ale moje wątpliwości i pytanie brzmiało inaczej.A jak, tego się już nie dowiemy.