białogłowa napisał(a): Ja im odmówię z tego względu, że liczba "baniek", które ktoś (dla jakiejś stacji) zarobił nie jest dla mnie miarą talentu.
Jestem otwarty na propozycje, podaj inną miarę.
Tylko proszę o coś, co można porównywać. Bo bez porównania to ocena będzie tylko oddaniem subiektywnych sympatii / antypatii
Cytat:7 miejsce Lisa w tego typu rankingu jest tylko dowodem na to, że sporej grupie osób taki styl dziennikarstwa odpowiada.
Jest sporo rzeczy, które mi nie odpowiada u Lisa, ale nie będę mu odmawiał talentu. Zwłaszcza w porównaniu z jego "niszą ekologiczną". No niestety, jaki kraj... znasz ten tekst.
Cytat:Podobnie wielu może się podobać twórczość pani Shazzy, pół miliona sprzedanych albumów o tym świadczy, co niekoniecznie musi przekładać się na jej muzyczne talenta.
Widocznie pani Shazza ma większy talent, niż ludzie tworzący podobny rodzaj muzyki. Oczywiście nie ma to porównania z Nigelem Kennedy, podobnie jak Lisa nie porównujemy z Gesslerową. Jabłka i gruszki, co nie?
EDIT:
Małe uzupełnienia:
primo: nie chcę, żeby powyższa polemika wyglądała, jakby kasa była dla mnie jedynym wykładnikiem talentu. Niemniej jest jednym z ważniejszych, zwłaszcza przy porównywaniu podobnych "fachów".
secundo: nadal nie wiem, co było śmiesznego w tekście exetera, że nawet wpis Iselin na plusa sobie zarobił. Pozbywanie się ludzi utalentowanych to nie tylko TVP i Lis, to tylko po prostu przykład z wielu. Dla mnie to raczej smutne.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!