Cytat:Bo chyba nie twierdzisz, że tylko Lis jest monotematyczny, że tylko jego programy "bazowały na panujących w społeczeństwie podziałach i napięciach politycznych".A po co mam tak twierdzić? Mowa jest o Lisie czy o innych dziennikarzach?
Cytat:Po prostu wszyscy inni dziennikarze wypełniają ideały podawane przez białogłowę wyżej: nie mieszają informacji i komentarza, badają źródła, chronią prywatność, szanują osobę, nie przerywają. Normalnie mamy w PL zalew utalentowanych dziennikarzy, którzy tylko nie mogą się przebić przez tych skurwieli na posadkach. Ale teraz dostaną szansę...A co to ma do cech Lisa?
Cytat:Może jeszcze dodasz, że przyczyną jego sukcesu jest czas antenowy po M-jak-Miłość?Przecież już napisałem co jest przyczyną jego sukcesu-bycie amoralnym, kontrowersyjnym skurwielem. Tak, w mediach to niestety działa.
Czas emisji jak najbardziej mu służył ale nie wiążę tego z M jak Miłość tylko z porą dnia. Dostał dobry czas antenowy, ale to normalne dla tego typu programów.
Cytat:Jeżeli nie powiesz, to nie pozostanie Ci nic innego, jak wylewać pomyje niechęci na faceta, który osiągnął niemały sukces i przynosił swojej stacji niemałe dochody.Tak, wylewam haniebne pomyje na kolesia z dziennikarską hieną na koncie.
Cytat: Niezależnie od tego, jaką definicję talentu przyjmiesz i jak moralnie oceniasz faceta, musisz najpierw znaleźć kogoś, kto go zastąpi. Ja już się niecierpliwię, jak tzw. niepokorni zaorają ten segment rynku. Wtedy się pośmiejemy raz jeszcze.A czemu muszę? Jestem dyrektorem programowym TVP? Co to ma w ogóle do rzeczy w kontekście oceny talentu Lisa?
A teraz do rzeczy. Zawód dziennikarza kojarzony jest z czymś takim jak etyka dziennikarska. Nie w tym sęk aby zrobić z siebie szmatę i zyskać tym samym oglądalność. O prawdziwym talencie świadczy trzymanie się etyki dziennikarskiej i jednoczesne robienie popularnych programów, projektów, itd. To bardzo rzadkie u dziennikarzy ale Lis wybija się na tle innych tym iż jest jednym z tych, którzy najbardziej odstają od tego ideału.
To faktycznie jest duża sztuka, która na pewno musi wymagać talentu.
Jeżeli dla ciebie talent=nabijanie dużej forsy to nie mamy o czym rozmawiać bo najwyraźniej operujemy innymi kryteriami.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN