mkm napisał(a):Baptiste napisał(a): Wow, opowiedz mi o tym jak produkujesz w szopie opiaty, amfetaminę czy kokainę.Sugerujesz, że to trudne?
Moze jest wykonalne, ale tego tak sie nie robi. Mafie zatrudniaja profesjonalnych chemikow i zapewniana im warunki laboratoryjne.
Baptiste napisał(a): I oczywiście świadczy to o łatwej dostępności, a większość mieszkańców pl kazdeja lub dobrzy znajomi regularnych klientów. :-D Fajnie, że potwierdzasz to na co chałem zwrócić uwagę. Końcowi dilerzy nie żyją z kilkudziesięciu klientów tylko z garstki stałych bywalców.
Jak chcesz trawke kupic, to na kazdym osiedlu jest ktos kto ci ja sprzeda. Wystarczy, ze nie jestes kims obcym, a bedziesz wiedzial kto tym handluje. U mnie na osiedlu tylko jedna osoba byla dilerem przez wiele lat i naprawde bylo to wielka tajemnica poliszynela
A amfe czy cos mocniejszego dostaniesz bez problemu na kazdej duzej wsiowej dyskotece.W Czechach posiadanie przy sobie malej ilosci miekkich lub twardych narkotykow jest zdepenalizowane od kilku lat. Ciekawe w jakiej kondycji jest teraz czeski narod. To by pozwolilo ocenic czy warto wprowadzic podobne rozwiazanie w Polsce.
Osobiscie jestem za depenalizacja machujarany, bo uwazam ze to jest jak zwykle piwko. Jak bylem na studiach to pare razy na kazdy rok studiow sobie palilem. Za pieniadze ze stypendium naukowego

Nie podoba mi sie, ze polski wymiar sprawiedliwosci marnuje pieniadze, czas i energie na walke z marichunanen. Kolega dostal za jej posiadanie 3 lata w zawiasach, obrazil sie i pojechal do Holandii, gdzie mieszka juz kilka lat. Tam sobie zyje normalnie, pracuje, placi podatki i moze sobie isc do baru na luzie zapalic skreta.
W Polsce zas robi sie na odwrot. Normalnych ludzi gania sie po sadach, w niektorych przypadkach wsadza sie do puchy no i po chuj - pytam sie. Taki ktos jest nieszkodliwy a gdyby pozwolilo mu sie normalnie zyc to by dokladal sie do budzetu.
I jeszcze jedno, bo pewnie ktos zaraz wyskoczy z tekstem ze marycha ryje banie - tak, robi to. Tak samo jak alkohol kiedy nie zna sie umiaru. Jak sie ma mozg to mozna sie odpowiedzialnie napic i najebac, mozna tez sie ujarac i nic sie z tego powodu nikomu nie stanie.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać