Sługa słowa napisał(a): Jeżeli brakuje modlitwy to automatycznie życie traci sens i staje się męczarnią.
Mylisz się totalnie. Życie staje się męczarnią i automatycznie traci sens kiedy brakuje w nim piwa i schabowych.
Cytat:Twoje życie też wpływa na modlitwę. Jeśli na modlitwie często pojawiają się prośby to one świadczą o tym, że brakuje ci czegoś ważnego.
A jeżeli o nic się nie modlę, to znaczy, że niczego mi nie brakuje. I rzeczywiście tak jest.
Cytat: Myślę, że wy ateiści nie odrzucilibyście Boga, gdybyście umieli się modlić.
Niedawno obejrzałem w telewizji program o dwuletniej dziewczynce, która walczy z nowotworem złośliwym. Po programie czułem naprawdę wielkie wkurwienie i wielką ochotę aby podpalić ten świat. Całe szczęście, że nie wierzę w Boga, bo gdybym wierzył, to bym go strasznie nienawidził. Takim Hiobem bym był, tylko że bez happy endu.
Sługa słowa napisał(a):Dragula napisał(a): O ile opóźniony może być efekt automatycznej męczarni? Nie modlę się prawie od dekady i nie wiem czy miałem fuksa i Bóg o mnie zapomniał, czy szykuje mi coś ekstra
Alkoholik nie wie, że jest alkoholikiem. Tak samo ateista (człowiek wierzący tylko w siebie samego) nie wie, że nie żyje dla siebie.
Masz naprawdę jakąś pojebaną definicję ateisty. Najpierw utożsamienie z antyklerykałem, a teraz z egoistą...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać