exeter napisał(a): drażnię Cię, gdy piszę, a i wtedy gdy nie piszę. Gdy odchodzę, i gdy wracam.Drażni mnie cała Twoja maniera, która polega na tym, że wchodzisz na forum, rzucasz w kilku wątkach irracjonalnymi tezami, opiniami z dupy, lub zwyczajnymi kłamstwami, a następnie gdy jesteś pytany o ich uzasadnienie, obrażasz się, uciekasz z forum, czekasz, aż wątki, gdzie działałeś znikną z pierwszych stron, a potem wracasz i robisz to samo. To mnie drażni. Albo - albo. Albo zostań na forum i weź odpowiedzialność za swoje słowa, albo idź w cholerę i nie wracaj.
Cytat:Wynikł on z uznania mnie przez władze Katolika za zbyt niebezpiecznego dla Matki Naszej - KRK, a także za nazwanie "mężycy" stanu, pani Beaty Szydło - "pacynką", w wyniku czego zbanowano moje konto, starannie to ukrywając i bojąc się do tego przyznać(Gladiator/Robur mógłby więcej na ten temat powiedziećNo i co? Fakt, że Gladiator okazał się skurwielem w stosunku do Ciebie, tak jak kiedys w stosunku do mnie ma sprawić, że poczuję jakąś solidarność z Tobą i na jej mocy zacznę akceptować Twoje obrzydliwe praktyki erystyczne?).
Cytat:Nie zauważyłeś drogi młody konstytucjonalisto, że nasza Konstytucja pod obecną władzą jest tyle warta, co papier na którym ją wydrukowano?A co to ma do rzeczy w kwestii Unii. Kaczyński łamie prawo Polski, więc nam wolno łamać prawo Unii? Co to za kalizm?
Cytat:Niczego nikomu nie odbieram, ale zauważam, że Brexit nie jest wyłącznie kwestią wyspiarzy. Ich decyzja odbije się niekorzystnie na pozostałych krajachOwszem. Ale zabronienie im odejścia nie jest żadnym rozwiązaniem. Sprawa jest delikatna. Optymalne rozwiązanie, to jak najgłośniej kazać im spierdalać, jak najmocniej krzyczeć, pozwolić na rozpad UK, a jednocześnie nie dać Anglii realnie upaść i wpaść w ręce Putina. Ciekawym, jaką finezją wykażą się politycy UE.
Cytat:Przedstawię to na przykładzie Polski, wyobraźmy sobie, że Naczelnik Kaczyński podejmuje jednoosobową(ale wiążącą) decyzję o wyjściu Polski z UE.Unia wymaga standardów, które nie pozwalają na taką decyzję wiążącą. Więc przykłąd z dupy. Założę jednak, że to Naród w referendum domagałby się wyjścia.
Cytat:I co mogłyby powiedzieć te kraje, które w ramach programów spójności wpompowały w nasz kraj setki miliardów Euro?No cóż - na taką umowę poszły. Jeśli Polska czy Anglia chcą sobie odmrozić uszy na złość Unii, to to jest ich prawo.
Cytat:Puścić nas w cholerę - niech sobie idą, krzyżyk na drogę, sowicie obdarowani przez europejskiego podatnika? A co Litwą, Łotwą i Estonią, które kaprys Naczelnika odciąłby od reszty wspólnoty?Oooo, to Finlandia odeszła z Unii, jak jadłem obiad? Czy może istnieje jakaś inherentna cecha UE, która wymaga idealnej lądowej ciągłości?

).