zefciu napisał(a): A dlaczego Gladiatora nie spotkała żadna krytyka za sugerowanie tego samego Niemcom i Francuzom? Gdybyś ścigał "teorie spiskowe" w sposób konsekwentny i bezstronny, to może by ktoś uwierzył w Twoje dobre intencje.
Już Ci to kiedyś tłumaczyłem. Nie jestem tropicielem forumowych teorii spiskowych. Twoje padały często, dobrze je zapamiętałem, a teraz z tego względu jestem na nie wyczulony (konkretnie na twoje).
Nie jestem bezstronny co nie zmienia faktu, że to nie ma nic do rzeczy. Tych teorii do minusów sobie nie wymyślam, sam mi je podstawiasz. A gdy ich nie podstawiasz to minusów nie ma.
Cytat: A co? Za McCarthy'ego nie było żadnego lobby prorosyjskiego w USA? Kreml nie prowadził żadnej akcji PR-owej?
Przecież dobrze wiesz, że nie o to chodziło w krytyce działań McCarthy'ego, że istnienie takiego lobby sobie wymyślił. Ono istniało, a on miał zasługi w jego zwalczaniu.
Szkalowanie ludzi na podstawie braku odpowiednich (dla szkalującego) przekonań, postulatów, czy też na podstawie zwykłych domysłów nie popartych dowodami to działanie naganne. I to właśnie poddaję krytyce.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN