macikiw2 napisał(a):Bardzo ładnie to ująłeślumberjack napisał(a): Dopiero co Kontestator zdazyl pochwalic UE za to, ze potrafi uszanowac wynik demokratycznych wyborow, a ty wyskakujesz z tym, ze EU powinna byc jednak taka jk ZSRR
Nie powinna być taka jak ZSRR. UE ma zupełnie inną politykę(około demokratyczną)
A mi się właśnie podoba, że można się w demokratyczny sposób oddzielić się od UE. Wydaje mi się jednak, że ta możliwość nie jest wynikiem dobrej woli unijnych decydentów, tylko ich niemocy. Bo w przypadku Austrii za rządów Jorga Haidera unijni politycy zastosowali groźbę politycznych i gospodarczych sankcji. Wobec UK już nie mieli na to jaj, bo UK jest zbyt silna.Tak czy owak - dobrze, że można wyjść z UE. Źle, że może o tym zadecydować tak nieznaczna różnica głosów.
Cytat:Rodica napisał(a): Zaczynam myśleć, że UE to przerażający projekt mający na celu zetrzeć w proch europejska 1000 letnią tradycje i rozpuścić geny białego człowieka w morzu genów Arabów, Chińczyków, murzynów.
https://forumemjot.wordpress.com/2015/09...more-44918
Nie jest przerażający. Jest wysoce humanitarny i bardzo korzystny dla tego kontynentu. Dziwi mnie że ktoś chce jeszcze kontynuować 1000 letnią tradycję mordowni. Czy uważasz że geny Chińczyków czy Arabów są gorsze od tych "białych"?
Vaclaw Klaus. Fobie, uprzedzenia, czyli chęć obsmarowania idei z niskiego poziomu, takiego podwórkowego przy grillu i piwku, bo to co powiedział nie jest merytoryczne, a powinno być z racji tego kim jest.
Chińczycy są ok. Mój kumpel hajtnął się z Chinką, którą po kilku spotkaniach oceniam na niezbyt różniącą się mentalnością od normalnej Polki. Moja koleżanka pracuje w hurtowni u Chińczyków i wiem, że się bardzo dobrze ze sobą dogadują. Przyjaźnią się, chodzą na swoje wesela itd. Chińczycy potrafią się zaaklimatyzować w kraju europejskim.
W przeciwieństwie do Arabów wyznających islam, którzy powinni być odsyłani z powrotem na pustynie. Tam mają swój koran i swoje kozy. Tam mogą pomnażać swoje tępe i leniwe geny. I tak - uważam, że Arabowie są gorsi - ale nie ze względu na kolor skóry, tylko ze względu na chujową kulturę jaką ze sobą niosą.
Poza tym błędnie argumentujesz. Chińczycy i Arabowie nie mają tradycji mordowni? Chyba ktoś tu spał na historii. Musiał to być mocny, głęboki sen.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać