freeman napisał(a): Nie słyszałeś nigdy tych, którzy przypisują Bogu wszelkie zło tego świata?Od ludzi to ja wiele słyszałem i mnie to nie dziwi bo gadanie i pisanie jest bardzo tanie.
Jak wymyślono komputery i internet to stało się to jeszcze tańsze.
Wystarczy coś poklepać na klawiaturze, wcisnąć przycisk "wyślij" i już inni będą "musieli" zapoznać się z tym co tam komu się w mózgu wymyśliło.
freeman napisał(a): Ktoś pewnie nakazał i nauczył Cię nie wierzyć w Boga i jak jakaś "maszyna" to robisz.Bogowie, Legolasy, Narnia... szczerze mówiąc nigdy mnie nie interesowała literatura z gatunku fantasy.
freeman napisał(a): To, co opowiedzieli nam inni ludzie, nie mogłoby zastąpić nam relacji z Żywym Bogiem. Nawet z najciekawszą postacią literacką nie da się w realu pogadać.No zobacz, a Ty jedyne co masz to papierową relację z papierową postacią.
freeman napisał(a): Tak więc źródłem informacji o Bogu jest przede wszystkim On sam.Książki same się nie piszą. Małpy też ich nie piszą, tylko ludzie.
freeman napisał(a): Poza tym, gdyby Jezus nie uzdrawiał chorych, nie wypędzał demonów, nie wskrzeszał zmarłych i nie czynił wielu innych cudów,Papier, papier i papier.
Chyba znowu zacznę cytować innych papierowych "x-menów".
freeman napisał(a): to nikt w Jego imieniu nigdy by tych samych rzeczy nie czynił.Ktoś rozmnaża chleby?
freeman napisał(a): A rzeczy te dzieją się po dziś dzień i są dowodem mocy i dobroci Boga.Nie, nikt nie rozmnaża chlebów.
Papier jest tylko papierem.
Zamierzam stworzyć mężczyznę i kobietę z grzechem pierworodnym. Następnie zamierzam zapłodnić kobietę samym sobą, tak abym mógł się narodzić. Będąc człowiekiem, zabiję się w ramach ofiary dla samego siebie aby ocalić Cię od grzechu na który Cię początkowo skazałem... TA DA!!!