Cytat:Ogólnie jak na razie serial dla mnie 7/10 a jak się jeszcze trochę postarają plus plus za muzykę to może będzie i 8/10.Ja na razie jako miłośnik syfy mogę zdecydowanie powiedzieć, że obecnie jest to najlepszy w tym gatunku twór kinematograficzny jaki przychodzi mi do głowy. Tak jak kocham literaturę SF to tak kina tego rodzaju nienawidzę, gdyż za niemal każdym razem jest to wtórne czerpanie motywów z bardzo dobrych opowiadań i powieści i spłycanie ich do idiotycznego wręcz poziomu. Tak jak tutaj parę rozterek mamy choćby rodem z Łowcy Androidów Dicka, żeby daleko nie sięgać, to jednak nie mamy tutaj wciskanych na chama dyskusji o tym czym jest dusza i człowieczeństwo, co się choćby zdarzyło w którymś tam Terminatorze i wyszło ckliwie i niezręcznie. Nie ma też filozofowania na temat cudów sztucznej inteligencji, to po prostu już jest, a fabuła głównie biegnie torem przygodowym (czarny kapelusznik i "maze", Dolores i ten chłoptaś) i detektywistycznym (zarząd, wycieki informacji, tajemnice Forda), oszczędza moralizatorstwa.
Pod pewnymi względami wydaje mi się to równie Eleganckie jak powieści o Diunie - mnóstwo "cudów i magii", które tylko z grubsza były jakoś nakreślone, ale przekonujące i całkiem prawdopodobne, a tym samym stanowiące pretekst do stawiania bohaterów w takiej a nie innej sytuacji.
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down