freeman napisał(a): Nie odpowiedziałeś na moje pytanie.
w tej materii to nie masz co krytykować skoro sam nie odpowiadasz, po raz kolejny zresztą. Trzeba łazić za tobą z młotkiem i walić po łbie żebyś najprostszą odpowiedź z siebie wydusił, zatem daruj sobie takie teksty
freeman napisał(a): Gdybyś nie miał nic na sumieniu
i znowu, co to za teksty, jeszcze narysuj moją karykaturę, jak siedzę przygarbiony, zacieram rączki i się chichram szyderczo, tak wiele na sumieniu, taki nieszczery dyskutant, śmie pytania zadawać, wow
freeman napisał(a): , to stwierdziłbyś: "Uważałem i nadal uważam, że pytania które zadałem, były rozsądne i uzasadnione".Ja natomiast stwierdziłbym, zgodnie z prawdą, że ilekroć czytam te wasze pytania i uwagi, to krew mnie zalewa, bo uważam je za wyjątkowo durne.
Czyli znowu byś nie odpowiedział na pytanie.
To może wyjaśnij co takiego durnego jest w pytaniu "jakich to odpowiedzi potrzebuje człowiek tu i teraz?" zadanym po twoim stwierdzeniu "A człowiek tu i teraz potrzebuje odpowiedzi na pewne pytania, wobec których materializm jest zupełnie bezradny.". Oczywiście dodam że w domyśle chodzi o te pytania wobec których "materializm jest zupełnie bezradny", to tak jakbyś nie załapał. Co to za "pewne pytania"?