exeter napisał(a): Masz rację. Zareagowałem na zupełnie nieuprawnione przekonanie lumbera, że problem terroryzmu nas nie dotyczy. A dotyczy jak najbardziej - Polki i Polacy ginęli w zamachach w Nowym Jorku, Londynie, Madrycie i na tym lista na pewno się nie kończy.
Dotyczy nas pośrednio, a nie bezpośrednio. Jeśli jacyś Polacy giną to tylko przypadkiem. Dostają rykoszetem. Nigdy nie byli celem.
exeter napisał(a): Prędzej, czy później do zamachu dojdzie też nad Wisłą.
Nie wierzę.
exeter napisał(a): Choćby dlatego, że zachodnie służby przycisną desperatów na własnym terenie i nasz bałagan stanie się dla nich atrakcyjnym celem.
No tak ich cisną, że właśnie widać...
A u nas jak jakiś ciapaty muzułmanin będzie chciał kozaczyć to zawsze może liczyć na oklep ze strony lokalnych fanów piłki nożnej.
exeter napisał(a): A powód zawsze się znajdzie, choćby taki, że obojętnie przyglądaliśmy się syryjskiej rzeźni i nie chcieliśmy ratować ludzi zagrożonych śmiercią.
Ty naprawdę wierzysz w to, co wypisujesz?
Sofeicz napisał(a): Poza tym jesteśmy znanymi na cały świat ikonicznymi antysemitami więc mamy u muslimów duży plus.
Nie wiem w jakim środowisku się obracasz, ale ja od lat nie słyszałem niczego o żydach. Ludzie mają gdzieś żydów. Nie lubią polityków, muzułmanów, policjantów, dziennikarzy - od dawien dawna nie słyszałem, żeby ktoś nie lubił żydów.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać