DziadBorowy napisał(a): Kiedyś dojdzie. Ten gość, który ukradł tą ciężarówkę w trzy godziny jazdy spokojnie i bez większych problemów mógłby znaleźć się w Poznaniu.
Jeśli kiedykolwiek dojdzie w Polsce do zamachu, to będzie to zamach kiboli na muzułmanów.
DziadBorowy napisał(a): Bohatersko obroniliśmy się przed kilkoma tysiącami straszliwych uchodźców, którzy sądząc po reakcjach ludzi spustoszyli by nasz kraj bardziej niż Hitler i Stalin razem wzięci, ale bezpieczni wcale nie jesteśmy.
To raczej oni nie będą bezpieczni tutaj.
DziadBorowy napisał(a): To tylko kwestia czasu gdy jakiś wyznawca proroka uzna, że warto przenieść świętą wojnę nieco na wschód, albo stwierdzi, że jesteśmy łatwiejszym celem. Niewierni zaciukani dla Allaha z tego co wiem liczą się od sztuki a nie od "jakości".
W Polsce są złe warunki do takiej działalności. Nawet jeśli udałoby im się coś fartem zrobić, to będzie to można zdławić w zarodku. Żebyśmy byli łatwym celem musielibyśmy mieć w każdym mieście po jednym getcie ciapatych muzułmanów podatnych na propagandę ISIS i dających ciche przyzwolenie na aktywniejszą działalność niektórych swoich współbraci.
DziadBorowy napisał(a): Widać. Zauważ, że ostatnie zamachy to nie jest jakiś gość z bronią, czy też bombą czyli środkami, które są łatwiejsze do wykrycia przez różne służby a zwyczajni goście w ciężarówkach.
Super by było gdyby tak rzeczywiście było, ale niestety wydaje mi się, że usłyszymy jeszcze o niejednym zamachu bombowym.
Żarłak napisał(a): No nie wiem czy nie mają rozwiązań. Sami obywatele wymuszą na politykach zmianę podejścia i niekoniecznie potoczy się to w kierunku radykalizmów. Niemcy już korygują swoje podejście, a za nimi pójdą inni.
Jak we Francji wygra Le Pen, to będzie to właśnie to o czym pisał Dziad:
Cytat:"prawicowym populizmem", który najczęściej stanowi mieszankę lewackiej myśli gospodarczej połączoną z odrobiną myśli narodowej czy też wręcz lekkiego nacjonalizmu (taki konserwatyzm dla januszy konserwatyzmu) stanowi połączenie z którego nic dobrego dla Europy i Polski raczej nie wyniknie.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać