Może Krk świadomie unikał przez wieki takich skojarzeń, bo przecież będąc pierwszą korporacją na świecie, musiał dbać o swój PR i odróżniać się od Magnaterii.
Mnie takie postrzeganie nauk Jezusa zaskoczyło i wcześniej nie słyszałem niczego podobnego od księdza, dlatego wrzuciłem tę ciekawostkę. Może, tak jak niektórzy chcą to widzieć, w Biblii faktycznie da się znaleźć odpowiedź na każde pytanie i problem. He, he, he.
Artykuł o tym, że nie musimy obawiać się zawłaszczenia przez roboty rynku pracy.
Commentary: Don’t fear the robots; they won’t kill jobs / Reuters
Esej o przemianach na rynku pracy w toku rosnącej automatyzacji.
Why Are There Still So Many Jobs? The History and Future of Workplace Automation
Mnie takie postrzeganie nauk Jezusa zaskoczyło i wcześniej nie słyszałem niczego podobnego od księdza, dlatego wrzuciłem tę ciekawostkę. Może, tak jak niektórzy chcą to widzieć, w Biblii faktycznie da się znaleźć odpowiedź na każde pytanie i problem. He, he, he.
Artykuł o tym, że nie musimy obawiać się zawłaszczenia przez roboty rynku pracy.
Commentary: Don’t fear the robots; they won’t kill jobs / Reuters
Esej o przemianach na rynku pracy w toku rosnącej automatyzacji.
Why Are There Still So Many Jobs? The History and Future of Workplace Automation
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.