http://wiadomosci.onet.pl/swiat/recep-er...ry/lq8hmc5
Ciekawe jest to, że Erdogan postrzega Holendrów i UE jako "krzyż". Tacy religijni są Holendrzy, że konflikt ma być rozpatrywany na linii "krzyż - półksiężyc"?
Mnie to się wydaje, że konflikt jest na linii laicka Europa vs dyktatorskie zapędy Erdogana. Przykro mi, że rykoszetem oberwą zapewne chrześcijanie.
Cytat:Prezydent Turcji Recep Tayyip Erdogan oznajmił, że władze Holandii utraciły przyjaźń Ankary w związku z wydarzeniami z zeszłego tygodnia. Skrytykował też UE za przyjęcie rozwiązań prawnych umożliwiających firmom zabronienie noszenia hidżabów. – Wstydź się Unio Europejska. Do diabła z waszymi europejskimi zasadami, wartościami i sprawiedliwością. Oni wzniecili starcie między krzyżem a półksiężycem, nie ma innego wyjaśnienia (dla tej sytuacji) – mówił. Zagroził też wycofaniem się Ankary z porozumienia ze Wspólnotą na temat powstrzymania fal migracyjnych.
Ciekawe jest to, że Erdogan postrzega Holendrów i UE jako "krzyż". Tacy religijni są Holendrzy, że konflikt ma być rozpatrywany na linii "krzyż - półksiężyc"?
Mnie to się wydaje, że konflikt jest na linii laicka Europa vs dyktatorskie zapędy Erdogana. Przykro mi, że rykoszetem oberwą zapewne chrześcijanie.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać