DziadBorowy napisał(a): Nikt nie mówi aby liczyć na dobre serduszko.
Angela mówi.
DziadBorowy napisał(a): Mam zupełnie inne wrażenie. Nie zliczę nawet ile razy byłem świadkiem gdy wypowiedź w stylu "przejechałem odcinek z miasta A do B w czasie X" który to czas jawnie wskazywał na przekroczenie szybkości daleko wychodzące poza granice bezpiecznej jazdy, wzbudzała nawet nie obojętność ale uznanie słuchaczy.
To ja nie wiem w jakich środowiskach się obracasz. Może przebywasz pośród przedstawicieli handlowych? Mam dwóch znajomych, którzy gnają jak idioci, ale to jest ułamek ludzi, których znam. Reszta jeździ raczej normalnie.
DziadBorowy napisał(a): Ponadto nie zauważyłem aby po informacjach o wypadkach samochodowych pojawiały się podobne skalą reakcje jak w przypadku zamachów. W wypadku spowodowanym przez jakiegoś idiotę giną 3 osoby - "no cóż straszna tragedia ale takie życie" w zamachu giną 3 osoby - ludziom odpierdala i pół polskiego internetu szykuje się do ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej ... tfu muzułmańskiej znaczy.
Spójrz sobie na komentarze na onecie pod jakimś artykułem o wypadku. Jest dużo głosów potępiających nieostrożną jazdę. Ogromną ich ilość miałeś ostatnio chociażby w kontekście stylu jazdy kierowców rządowych limuzyn.
DziadBorowy napisał(a): No właśnie. I jak jakiś francuski "muslim" chciałby się u nas osiedlić to przecież nic mu na ten moment nie zabrania. Nawet na granicy mu walizki nie przetrzepią. Ile tych francuskich czy niemieckich muslimów u nas widziałeś ostatnio?
U nas nie chcą się osiedlać, bo wiedzą, że nie dostaną socjalu i nie zostaną zrefudżisłelkomowani.
DziadBorowy napisał(a): Bo Ukraińców faktycznie tutaj mamy i wroga z nich już tak łatwo zrobić nie można. Po pierwsze zbieżność kulturowa większa po drugie można samemu się przekonać czy taki diabeł straszny. Chociaż z drugiej strony nie mam wątpliwości, że gdyby komuś bardzo zależało to sterując odpowiednio przekazem i nagłaśniając np przypadki przestępstw przez nich popełnianych bez problemu wroga z nich mógłby zrobić w ciągu kilkunastu miesięcy.
Ukraińcy musieliby najpierw zacząć się podkładać. Najpierw to musieliby zacząć często popełniać przestępstwa, które można byłoby nagłaśniać. Tylko jakoś ciężko o to - w przeciwieństwie do częstotliwości przestępstw popełnianych przez muslimów, które dodatkowo przez bardzo długi okres czasu były tuszowane przez media, które to nie chciały upubliczniać tożsamości przestępców albo które określały ciapatych jako Francuzów albo Niemców.
DziadBorowy napisał(a): Zauważ, że Polacy którzy u siebie muzułmanów nie mają są statystycznie bardziej wobec nich niechętni niż Niemcy, Francuzi czy też Szwedzi, którzy mają z nimi do czynienia. Nie dziwi Cię to?
No rzeczywiście. Dziś są we Francji wybory, w których głównym kandydatem na prezydenta jest antymuslimska Le Pen. Jak to jest możliwe, że Francuzi, mając tak dużą styczność z imigrantami i muzułmańską mniejszością, znając dobroć serduszek muzułmańskich, w tak dużym stopniu popierają Marynę? Ślepcy parszywi pewnie ulegli populizmowi, a najgorsi faszyści i rasiści to wydaje mi się, że w Calais mieszkają.
Właśnie patrzę sobie na różne sondaże i widzę, że dają jej w pierwszej turze tylko od 0.5% do 3% mniej głosów niż na Macrona. W drugiej turze ma niby wygrać Macron, no ale sondaże mówiły tez kiedyś, że Clinton pokona Trumpa, a Komorowski Dudę.
DziadBorowy napisał(a): Po pierwsze to nasi naziole narazie nie mają za bardzo co podpalać (chociaż doniesienia o atakach na Romów nie należą do rzadkości)
No tak... bo Romowie to kolejne dobre serduszka bogu ducha winne i na pewno nic nie mają za uszami.
Cytat:W sobotę, ok. godz. 16.30, przejeżdżający przez Maszkowice, z Jazowska w kierunku Łącka ( powiat nowosądecki) drogą wojewódzką orszak weselny zaatakowali Romowie z pobliskiej osady. Do zatrzymania kolumny weselnej Cyganie użyli m.in. dziecka, które położyło się na jezdni. Romowie domagali się wódki i placków weselnych, a skończyło się na biciu, pluciu, wyzwiskach, ciskaniu kamieniami i kopaniu samochodów gości weselnych
To akurat zostało nagrane ale ile jest sytuacji, w których nie ma nagrania, a do internetu idą tylko wieści, że jacyś naziolie pobili Cyganów, ot tak sobie, dla sportu. To też mnie irytuje; taki jakiś sztuczny wymuszany szacunek wobec ludzi, którzy nie pracują i żyją z socjalu i kradzieży.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać