lumberjack napisał(a): To ja nie wiem w jakich środowiskach się obracasz. Może przebywasz pośród przedstawicieli handlowych? Mam dwóch znajomych, którzy gnają jak idioci, ale to jest ułamek ludzi,
których znam. Reszta jeździ raczej normalnie.
W normalnych środowiskach ludzi jeżdżących jak to ująłeś "raczej" normalnie. To "raczej" sprowadza się do 80 km/h w terenie zabudowanym bo "ja w przeciwieństwie do całej reszty piratów drogowych wiem co robię"
Cytat:Spójrz sobie na komentarze na onecie pod jakimś artykułem o wypadku.
Spójrz sobie na komentarze pod dowolnym artykułem na onecie. Tam zawsze jest gównoburza o wszystko

Cytat:Jest dużo głosów potępiających nieostrożną jazdę. Ogromną ich ilość miałeś ostatnio chociażby w kontekście stylu jazdy kierowców rządowych limuzyn.
Przecież tu nie chodziło głównie o styl jazdy ale o to, że były to rządowe limuzyny. Ponadto nie widzę aby w codziennych rozmowach, czy nawet na forach styl jazdy budził takie zainteresowanie jak mityczni imigranci których nikt u nas nie widział ale każdy się boi

Cytat:U nas nie chcą się osiedlać, bo wiedzą, że nie dostaną socjalu i nie zostaną zrefudżisłelkomowani.
Ale i tak grozi nam zalew ciapatych, przed którymi musimy dzielnie się bronić. No nie ?
Cytat:Ukraińcy musieliby najpierw zacząć się podkładać. Najpierw to musieliby zacząć często popełniać przestępstwa, które można byłoby nagłaśniać. Tylko jakoś ciężko o to - w przeciwieństwie do częstotliwości przestępstw popełnianych przez muslimów, które dodatkowo przez bardzo długi okres czasu były tuszowane przez media, które to nie chciały upubliczniać tożsamości przestępców albo które określały ciapatych jako Francuzów albo Niemców.
Serio Lumber? Niepopełniający przestępstw dobrzy Ukraińcy vs popełniający przestępstwa źli ciapaci?
http://fakty.interia.pl/prasa/news-rzecz...Id,2309123
"Grażyna Zawadka i Izabela Kacprzak opisują na łamach "Rzeczpospolitej" problem wzrastającej przestępczości związanej z napływem imigrantów zza wschodniej granicy, głównie z Ukrainy. Choć zdecydowana większość ma uczciwe zamiary i szuka legalnej pracy, to jednak zjawisko ma również ciemną stronę - przekłada się na skalę przestępczości.
W 2011 roku o popełnienie przestępstw w Polsce było podejrzanych 493 Ukraińców, w 2014 roku ich liczba wyniosła już 1084. W ubiegłym roku obywateli Ukrainy z zarzutami było 1315, a do połowy obecnego - już 1030 - wynika z danych MSWiA, które poznała "Rzeczpospolita".
Cytat:No rzeczywiście. Dziś są we Francji wybory, w których głównym kandydatem na prezydenta jest antymuslimska Le Pen. Jak to jest możliwe, że Francuzi, mając tak dużą styczność z imigrantami i muzułmańską mniejszością, znając dobroć serduszek muzułmańskich, w tak dużym stopniu popierają Marynę? Ślepcy parszywi pewnie ulegli populizmowi, a najgorsi faszyści i rasiści to wydaje mi się, że w Calais mieszkają.
Właśnie patrzę sobie na różne sondaże i widzę, że dają jej w pierwszej turze tylko od 0.5% do 3% mniej głosów niż na Macrona. W drugiej turze ma niby wygrać Macron, no ale sondaże mówiły tez kiedyś, że Clinton pokona Trumpa, a Komorowski Dudę.
No i ile osób popiera Le Pen? Bo niecięć do imigrantów w Polsce odczuwa 80% ludzi. Chociaż 99% z nich na oczy żadnego nie widziało.
Cytat:No tak... bo Romowie to kolejne dobre serduszka bogu ducha winne i na pewno nic nie mają za uszami.No i to usprawiedliwia ataki nazioli na nich ?
Cytat:To akurat zostało nagrane ale ile jest sytuacji, w których nie ma nagrania, a do internetu idą tylko wieści, że jacyś naziolie pobili Cyganów, ot tak sobie, dla sportu. To też mnie irytuje; taki jakiś sztuczny wymuszany szacunek wobec ludzi, którzy nie pracują i żyją z socjalu i kradzieży.
Czy Twoim zdaniem ten przypadek dowodzi tego, że wszystkie ataki nazioli na Cyganów były sprowokowane?
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"