DziadBorowy napisał(a): Spójrz sobie na komentarze pod dowolnym artykułem na onecie. Tam zawsze jest gównoburza o wszystko Uśmiech
No to nie wiem jak mam cię przekonać.
DziadBorowy napisał(a): Przecież tu nie chodziło głównie o styl jazdy ale o to, że były to rządowe limuzyny.
A mi się wydaje, że chodziło o styl jazdy rządowych limuzyn.
DziadBorowy napisał(a): Ponadto nie widzę aby w codziennych rozmowach, czy nawet na forach styl jazdy budził takie zainteresowanie jak mityczni imigranci których nikt u nas nie widział ale każdy się boi Duży uśmiech
Bo imigranci to nowość. O stylu jazdy dyskutowało się już lata temu, a fala imigrantów to coś co zaistniało raptem dwa lata temu.
DziadBorowy napisał(a): Ale i tak grozi nam zalew ciapatych, przed którymi musimy dzielnie się bronić. No nie ? Duży uśmiech
Nie musimy się bronić przed zalewem ciapatych, ale nie znaczy to, że mamy się nie interesować tematem. Jako obywatele Unii Europejskiej możemy chyba wyrażać swoje zdanie na temat tego, co się dzieje w sąsiednim kraju z którym mamy swobodny przepływ graniczny. Możemy też wyrażać sprzeciw wobec życzenia tegoż kraju aby wziąć od niego trochę trefnego towaru. Nawet jeśli chodzi o jednego imigranta. Nawet jeśli cię to bawi.
DziadBorowy napisał(a): Serio Lumber? Niepopełniający przestępstw dobrzy Ukraińcy vs popełniający przestępstwa źli ciapaci?
http://fakty.interia.pl/prasa/news-rzecz...Id,2309123
"Grażyna Zawadka i Izabela Kacprzak opisują na łamach "Rzeczpospolitej" problem wzrastającej przestępczości związanej z napływem imigrantów zza wschodniej granicy, głównie z Ukrainy. Choć zdecydowana większość ma uczciwe zamiary i szuka legalnej pracy, to jednak zjawisko ma również ciemną stronę - przekłada się na skalę przestępczości.
W 2011 roku o popełnienie przestępstw w Polsce było podejrzanych 493 Ukraińców, w 2014 roku ich liczba wyniosła już 1084. W ubiegłym roku obywateli Ukrainy z zarzutami było 1315, a do połowy obecnego - już 1030 - wynika z danych MSWiA, które poznała "Rzeczpospolita".
No, 1-2 tysiące przestępstw. Niedużo jak na milion ludzi. Zaś w 66 milionowej Francji przy 4 milionach allahów wszędzie muszą się kręcić uzbrojone policja i wojsko w ramach ciągle obowiązującego stanu wyjątkowego.
Cytat:No i ile osób popiera Le Pen? Bo niecięć do imigrantów w Polsce odczuwa 80% ludzi. Chociaż 99% z nich na oczy żadnego nie widziało.
Nieprawda. Polacy nie odczuwają niechęci do imigrantów. Inaczej już dawno mielibyśmy jakieś istotne spięcia z Ukraińcami, Azjatami itp. ludźmi. Polacy po prostu nie lubią islamu i ludzkich nośników tej idiotycznej religii. Niechęć do imigrantów to tak naprawdę niechęć do muzułmanów, szczególnie tych o bliskowschodniej aparycji.
Cytat:No i to usprawiedliwia ataki nazioli na nich ?
Nie. Tylko skąd wiesz ile ataków dokonują naziole? Czy w polskim orszaku weselnym z wrzuconego przez mnie filmiku byli naziole? Kiedy przypierdolę białemu złodziejowi przyłapanemu na gorącym uczynku, to wszystko jest ok. Kiedy przypierdolę złodziejowi-cyganowi - z automatu staję się naziolem

Cytat:Czy Twoim zdaniem ten przypadek dowodzi tego, że wszystkie ataki nazioli na Cyganów były sprowokowane?
Nie. Jacyś kibole czy naziole też na pewno prowokują cyganów. Jak dla mnie kibole i cyganie są siebie warci. Mogliby się nawzajem powyrzynać i byłoby git.
Iselin napisał(a): Lumber, to prawda, że wizerunek jakiejś grupy bardzo łatwo kreować medialnie. Ukraińcy to niekoniecznie same łagodne baranki.
Oczywiście, że masz rację. Przy tak dużej ich ilości muszą się trafić też jacyś przestępcy i patole. To nieuniknione. Ale to jest śladowa ilość. Główny trzon ukraińskich imigrantów pracuje i normalnie żyje. Nie gardzą polską kulturą, nie kwestionują polskiego prawa, nie uważają, że jakieś prawo religijne powinno być prawem państwowym; nie widzą niczego złego w jedzeniu wieprzowiny i tak jak my - lubią alkohol. Z allahami byśmy się nie dogadali i nie dopasowali.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać