pitbbpl,
Cytat:Zwykle obniżenie podatków powoduje wzrost wpływów do budżetu, bo ludzie chętnie płacą niskie podatki, a niskie podatki przyciągają jeszcze innych do takiego kraju.Pilaster wykazał, że sama wysokość podatków o niczym jeszcze nie przesądza. Wielka Brytania od początków kapitalizmu dbała o rynek zbytu produktów produkowanych na Wyspach. Dziś nie ma już kolonii, właśnie traci ogromny rynek na kontynencie, a wszędzie indziej zetknie się z chińską, japońską, czy koreańską konkurencją. Uważasz, że Brytyjczycy zechcą pracować za azjatyckie stawki i zgodzą się na azjatyckie gwarancje socjalne?
Cytat:Nic by nie było, sytuacja wróciła by do normalności. Przynajmniej rządy musiały by się wsiąść do roboty i zabiegać o jak najlepsze warunki dla ludzi by nie uciekali do konkurencji. Swoją drogą to już się dzieje bo polskie firmy uciekają do UKPolskie firmy uciekały do UK należącego do Europejskiej Wspólnoty. I do kraju gdzie emigrowały miliony Polaków. Gdy już ich na Wyspach nie będzie i gdy WB przestanie być członkiem UE, będą się z Wysp wyprowadzać, tak samo jak i wielkie koncerny mające tam swoje zakłady, co wykazałem ci na przykładzie Nestle.
Cytat:Nie widzę żadnych przesłanek by unia biurokratów i polityków ponad głowami ludzi miała szanse przeżyć na dłuższą metę.Powtórzę pytanie - dlaczego zajmujesz stanowisko zgodne z rosyjskimi interesami, kompletnie sprzeczne z polską racją stanu? Proszę o odpowiedź.
Ja tam obstawiam podobnie jak wielu mądrych przede mną że ten burdel się rozleci bo jest zbudowany na fałszu i obłudzie.
To pewne, pytanie pozostaje jedno kiedy ? Już ładnie to wszystko trzeszczy w szwach. Myślę że jesteśmy blisko.