Dodo napisał(a): Czy osoba chora psychicznie może pójść do Nieba?Dodo – nie przejmuj się. Nie ma ludzi zdrowych, są tylko niezdjagnozowani. Masz w ST rozdział o Tobie: Księga Mądrości, roz. 17, przeczytaj ostrożnie, załączam fragment:
Dodam ,że jestem raczej poganinem . Wierzę w to że wszystkie istoty posiadają duszę .
Wierzę tylko w Boga i Jezusa ale nie w Ducha świętego .Ponadto uważam Machometa za proroka
a Buddę za wielkiego ascetę . Przepraszam ,że pewnie niespeł niam wymagań co nie których.
Jestem też od dziecka ewolucjonistą . Przeżyłem 8 letni koszmar anoreksji a teraz od około 8 lat choruję na schizofrenię paranoidalną .
Boję się ....
Modlę się za wszystkich za Was też ...
A jak ? To już moja sprawa
…… Bo i chroniąca ich kryjówka nie zabezpieczała przed strachem:
rozlegały się wokół przerażające odgłosy,
ukazywały się ponure zjawy o posępnych twarzach.
I ani żadna siła ognia nie mogła dać światła,
ani jasne płomienie gwiazd
nie zdołały rozświetlić owej strasznej nocy.
I ukazywały się im tylko
przeraźliwe ognie samopalne,
a wystraszeni owym nieznanym2 zjawiskiem,
za gorsze brali to, na co patrzyli…….
później przeczytaj przekleństwa i błogosławieństwa Mojżesza: Księga Kapłańska, rozdział 25 i Księga Powtórzonego Prawa, rozdział 28. Jeśli nie zrozumiesz, przeczytaj cały Pięcioksiąg. Powodzenia, dasz radę. Pozdrawiam
Yudas napisał(a): A jaka byłaby dzisś Europa gdyby nie Adolf H. ?
Mariusz T. i jego sprawa to medialne przedstawienie - Jak cię widzą tak cię piszą.
Jak mogłoby wyglądać moje życie? Mój dziadek został zamordowany w 1941-42 przez Gestapo za prowadzenie szkoły dla dzieci w Krzeszowicach, koło Krakowa. Jego rodzina ( w tym moja matka) została wysłana do obozu, do Nieniec, nie Oświęcim. Po wojnie zostali przewiezieni do Polski, przeżyli wszyscy, prócz seniora. Czy wiesz jak radzi sobie rodzina bez ojca i w takich czasach i w ogóle w każdych czasach? Gdyby nie było II wojny wszystko byłoby inne. Nie wiem czy lepsze, może doszłoby do wojny atomowej w latach 50', może, ale teraz jest jak jest i koniec na tym. A jak by było gdyby nie Hitler…..?