Odniosę się krótko do kilku poprzednich posów.
Lumberjack dopuszcza istnienie Boga, którego nijak nie dałoby się doświadczyć, tak więc nie mialoby żadnego znaczenia to, czy on rzeczywiście istnieje, czy też nie.
Fertenbitentiy "wie", że Bóg jest wymysłem człowieka.
Roan Shiran uważa, że hiipotetyczny Bóg byłby częścią rzeczywistości.
Ergo Proxy napisał : "każdy obraz Boga jest Bogiem wymyślonym przez człowieka"
Nie dziwi mnie to, że każdy z Was rozminął się z prawdą, ale przynajmniej próbowaliście coś wymyślić.
Oczywiście wielu ludzi ma fałszywy obraz Boga.Spotykam się z tym dość często, nie tylko wśród ateistów, ale i teistów.Mógłbym wiele pisać, ale ujmę to w jednym stwierdzeniu : osoba Jezusa Chrystusa jest doskonałym obrazem Boga w człowieku.Z punktu widzenia czlowieka najistotniejsze jest to, że może on mieć relację z żywym Bogiem.
Lumberjack dopuszcza istnienie Boga, którego nijak nie dałoby się doświadczyć, tak więc nie mialoby żadnego znaczenia to, czy on rzeczywiście istnieje, czy też nie.
Fertenbitentiy "wie", że Bóg jest wymysłem człowieka.
Roan Shiran uważa, że hiipotetyczny Bóg byłby częścią rzeczywistości.
Ergo Proxy napisał : "każdy obraz Boga jest Bogiem wymyślonym przez człowieka"
Nie dziwi mnie to, że każdy z Was rozminął się z prawdą, ale przynajmniej próbowaliście coś wymyślić.
Oczywiście wielu ludzi ma fałszywy obraz Boga.Spotykam się z tym dość często, nie tylko wśród ateistów, ale i teistów.Mógłbym wiele pisać, ale ujmę to w jednym stwierdzeniu : osoba Jezusa Chrystusa jest doskonałym obrazem Boga w człowieku.Z punktu widzenia czlowieka najistotniejsze jest to, że może on mieć relację z żywym Bogiem.
"Kto nie zważa na karność, gardzi własnym życiem, lecz kto słucha napomnienia, nabywa rozumu.
Bojaźń Pana jest szkołą mądrości, a pokora poprzedza chwałę"
"To głupota prowadzi człowieka na manowce, a potem jego serce wybucha gniewem na Pana"
Prz. 15,32-33; 19,3
Bojaźń Pana jest szkołą mądrości, a pokora poprzedza chwałę"
"To głupota prowadzi człowieka na manowce, a potem jego serce wybucha gniewem na Pana"
Prz. 15,32-33; 19,3