Baptiste
Ps.
Oczywiście o tym, że w linkowanym artykule można również przeczytać, że: "Motywy ataku pozostają nieznane, jednak jak podaje weld.de, policja wyklucza, by zdarzenie miało podłoże terrorystyczne." Baptiste oczywiście już nie napisał. Czemu oczywiście dziwić się nie należy - wszak Baptiste jasno deklaruje, że nie o informowanie mu chodzi, a o karmienie histerii.
Cytat:Bardziej smutne niż niesamowite. :-(Niby bardziej smutne niż niesamowite, ale jak można rodzimym histerykom rzucić nieboszczyka na pożarcie, to na buzi Baptiste zaraz pojawia się uśmiech, prawda? I w sumie nie ma się czemu dziwić. Wszak to nie kto inny, jak Baptiste nie tak dawno napisał, że: "Niestety Islamiści z Państwa Islamskiego czy Al Kaidy nie zdążyli jeszcze wykorzystać takiego okresu czasu jaki miały IRA czy ETA". I coś mi się powoli zaczyna wydawać, że żaden językowy lapsus to nie był…
Nie chciałbym być zbyt monotematyczny (a mam wrażenie, że ostatnio jestem) więc nie jest moją intencją wrzucać każdorazowo tego typu informacji z tzw. świata zachodu.
Ale od czasu do czasu warto dokarmiać zdrową i korzystną społecznie antymuzułmańską histerię. :-)
Ps.
Oczywiście o tym, że w linkowanym artykule można również przeczytać, że: "Motywy ataku pozostają nieznane, jednak jak podaje weld.de, policja wyklucza, by zdarzenie miało podłoże terrorystyczne." Baptiste oczywiście już nie napisał. Czemu oczywiście dziwić się nie należy - wszak Baptiste jasno deklaruje, że nie o informowanie mu chodzi, a o karmienie histerii.
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.