Spoko, ja lubię przyznać się do niepewności w jakimś temacie. Uznaję że to świadczy o pewnej uczciwości. Ale jak rozumiem tobie trzeba wszystko mówić z niezachwianą pewnością inaczej uznasz że rozmówca jest głąbem. Moim zdaniem często stajesz w opozycji do mnie głównie dlatego że masz inne poglądy. Teraz na przykład nie podałaś żadnego źródła które mogłoby pokazać że nie mam racji, próbowałaś jedynie wyśmiać to że nie mam 100% pewności. Mimo wszystko mam pracę i życie prywatne (do tego tekst jest po angielsku) a niezależnie od tego czy nowe prawo 89 robi to o co się je posądza to nadal pozostaje fakt że są ludzie którzy sieją panikę (lub słusznie ostrzegają ludzi) w związku z tym prawem. Dodatkowo ktoś z forumowiczów może zawsze pokazać dowód na to że panikujący się mylą. Ale ty tego nie zrobiłaś tylko się wtrąciłaś prześmiewczo.
Ale z tego co widzę to interes dziecka został wzbogacony o gender identity oraz gender expression. Argumenty panikujących mimo że pewnie wyolbrzymione nie są bezpodstawne. Poglądy dotyczące gender nadal nie są szeroko akceptowane przez społeczeństwo i jest duży opór przeciwko nim. Niektórzy nawet kwestionują naukowość tych poglądów, a tu wciska się je w kanadyjskie prawo na siłę. Czy to w prawie C16 czy teraz tym 89. Podział społeczeństwa tylko wzrośnie i będą konflikty, niezależnie od tego kto ma racje. W USA już się naparzają anarchiści z ludźmi i za byle co można być posądzonym o rasizm albo faszyzm.
Podsumowując. Łaskawa pani, znalazłem czas w swoim plugawym życiu upewnić się że coś na rzeczy jest chociaż nie podzielam aż takiej paniki jaką ludzie sieją. Nie zmienia to faktu że gender pcha się w prawo i ludzie są zaniepokojeni.
Ale z tego co widzę to interes dziecka został wzbogacony o gender identity oraz gender expression. Argumenty panikujących mimo że pewnie wyolbrzymione nie są bezpodstawne. Poglądy dotyczące gender nadal nie są szeroko akceptowane przez społeczeństwo i jest duży opór przeciwko nim. Niektórzy nawet kwestionują naukowość tych poglądów, a tu wciska się je w kanadyjskie prawo na siłę. Czy to w prawie C16 czy teraz tym 89. Podział społeczeństwa tylko wzrośnie i będą konflikty, niezależnie od tego kto ma racje. W USA już się naparzają anarchiści z ludźmi i za byle co można być posądzonym o rasizm albo faszyzm.
Podsumowując. Łaskawa pani, znalazłem czas w swoim plugawym życiu upewnić się że coś na rzeczy jest chociaż nie podzielam aż takiej paniki jaką ludzie sieją. Nie zmienia to faktu że gender pcha się w prawo i ludzie są zaniepokojeni.