Gargamel napisał(a):lumberjack napisał(a): Francja to kolebka PC. W USA caly czas dziala wiezienie, w ktorym torturuje sie ludzi i trzyma sie ich w niezbyt dobrych warunkach. W USA obowiazuje Patriot Act, na mocy ktorego sluzby specjalne moga praktycznie robic co chca, inwigilowac kogo im sie zywnie spodoba. Poza tym - czy Prawa Czlowieka nie koliduja z legalna kara smierci? Pogadaj sobie z jakimkolwiek zwolennikiem PC, a dowiesz sie jak nieludzkim bandyta jestesoczywiscie o ile jestes za KŚ.
Co ciekawe, na dobrą sprawę historia praw człowieka właściwie zaczyna się w Anglii w... 1215 roku wraz z wydaniem przez Jana bez Ziemi "Magna Charta Libertatum". Co do kary śmierci, to Gabinet Stanów Zjednoczonych, czy nawet prezydent nie mają przecież kompetencji, by jej zakazać na terenie całego kraju (a przynajmniej byłoby to bardzo trudne) - USA to przecież państwo federacyjne z ogromną autonomią poszczególnych stanów. Jeśli chodzi o karę śmierci, to nie zaleca jej też np. KKK (nie mówię, że jestem jej przeciwnikiem, aczkolwiek ze względu na ratyfikację przez Polskę protokołu nr 13 Europejskiej Konwencji Praw Człowieka wprowadzenie tejże jest niemożliwe)
A to jest aż takie proste, bo według prawa federalnego trawka jest nielegalna, co nie przeszkadza lokalnemu prawu jej legalizować, ale z tego co gdzieś czytałem federalne prawo jest ważniejsze, więc to nie tak, że trawka jest legalna, a po prostu federalne organy ścigania nie kłopoczą się egzekwować prawa.
http://www.criminaldefenselawyer.com/res...l-laws.htm
Cytat:Although 18 states have legalized the medical use of marijuana, federal law does not recognize or protect medicinal marijuana possession or use; and the federal government can prosecute people who are otherwise protected under state medicinal marijuana laws.
edit: To tak odnośnie tego czy federalne prawo może coś wymusić pod względem legalnym.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.

oczywiscie o ile jestes za KŚ.