lumberjack napisał(a): W Polsce jest tak, ze nawet na prywatnym forum nie mozna niektorych rzeczy pisac. Zaloz temat, w ktorym negujesz istnienie holokaustu, to sie przekonasz. I wcale nie musisz byc gburem. Zaloz taki temat i pisz w kulturalny sposob, to i tak spotka cie to samo.
We Francji z kolei nie mozna glosic antysemityzmu. Kara jest chyba 1-3 tysiace euro. Nie podoba mi sie to, bo uwazam ze kazda nacja powinna byc "krytykowalna". Nie powinno byc swietych krow.
Tym bardziej powinno się twardo stać w opozycji do tworzenia nowych świętych krów w imię walki z jakąś "mową nienawiści". Istnienie jednego durnego prawa, to nie jest wymówka na wprowadzanie nowego durnego prawa i polowanie na obywateli pod tym pretekstem.
No, ale czego można się spodziewać po socjalistach. W XX wieku już swoje pokazali, bo przecież zarówno naziści jak i komuniści to wszystko odłamy socjalizmu. Dzisiaj socjal-demokraci pokazują, że wcale nie daleko im do swoich kuzynów ideologicznych, a pożyteczni idioci się z tego cieszą, bo to takie "europejskie". Jednocześnie marudząc na kaczorów za dokładnie to samo.
Jakby ktoś miał wątpliwości to potwierdzam: Tak jestem zjebanym prawakiem, który każdego dnia zjada niemowlaka. Hitler to mój idol, a Stalin to dziadek. Ogólnie chcę siać zło i spustoszenie. Czy cokolwiek jeszcze tam lewica przypisuje ludziom o moich poglądach.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.
Oczywiście nienawidzę kobiet, bo jestem prawiczkiem. Inaczej nie może być.