pilaster napisał(a):[quote pid='671839' dateline='1504869913']wilku2243 napisał(a): 3. Chemia
A bardziej szczegółowo? Czym się różni życie od chemii nieożywionej?
No niczym chemia to chemia
Cytat:4. Od zawsze tak było więc dlaczego miało by być inaczej?
Wcale nie od zawsze, tylko od momentu pojawienia się samoświadomych istot inteligentnych. Czy bakteria cierpi? A planeta?
To zależy jak to postrzegasz
Cytat:5. Natura, ewolucja, fizyka, istnienie kosmosu
"To są argumenty ZA istnieniem Boga (oczywiście nie jakiegokolwiek Boga), a miały być przeciw."
Dla ciebie są może i za, dla mnie są przeciw ponieważ same sobą rządzą, i nie trzeba do tego dodawać niewidzialnej ręki boga
Cytat:6. Wielki wybuch
A skąd się wziął Wielki Wybuch?
Z kosmicznych pyłów mieszanki różnych gazów itp, taka jest najbardziej logiczna i wiarygodnia teoria bo w ten sposób cały czas się tworzą nowe planety
Cytat:7. Fałszywym prorokiem
A jacy byli prorocy prawdziwi i czym się odróżniali od fałszywych?
Prawdziwi? Nie istnieją, wszystkie religie są bzdurami tworzonymi przez eksluzywne grupy
Cytat:8. Ponieważ religia jest jak narkotyk, taki umysłowy insekt, i każdy potrzebuje swojej dawki bzdur
Jakiej dawki bzdur potrzebuje wilku?
Na pewno nie takiej którą mnie próbujesz nakarmić
Cytat:12. Organizmy cały czas przystosowują się do warunków w jakich żyją, tak działa matka natura
To nie jest odpowiedź na pytanie. Skoro się przystosowują, to dlaczego gepard, ani żaden inny organizm nie biega z prędkością światła? Przecież byłoby to superprzystosowanie. Żadna ofiara by mu nie umknęła.
Bo nie tak działa matka natura
Cytat:13. To się właśnie nazywa ewolucja
Co się nazywa ewolucja?
No dokładnie to
Cytat:18. Meczet islamski istnieje o wiele dłużej
Doprawdy? Islam jest wg wilku starszy od chrześcijaństwa?
Sprawdziłem i pomyliłem się, myślałem że to 600 coś lat przed, nie po naszej erze. Nie ważne w każdym razie zastąp sobie islam w mej odpowiedzi bogami germańskimi lub słowiańskimi, przecież w polsce do dzisiaj palimy marzanne i odchodzimy wielkanoc a są to słowiańskie zwyczaje, rozumując twoim tokiem myślenia powinniśmy mordować chrześcijan bo wikingowie przecież robili to przez tysiąc lat i trafiali do valhalli, lub możemy codziennie recytować mantre żeby się odrodzić jako człowiek w następnym wcieleniu bo przecież buddyści robią to też od dawien dawna
[/quote]

"