zefciu napisał(a): Po pierwsze - naucz się używać funkcji "quote". Jeszcze raz moje wypowiedzi pojawią się z nagłówkiem "wilku napisał", a poproszę moderację o wycięcie szkalującego mnie posta.
wilku2243 napisał(a): Że niby wiara w boga czymś się różni od tego co napisałem?No różni. Bo jednak istnieją teizmy zgodne z nauką i nie gwałcące ciągu przyczynowo-skutkowego.
Cóż nawet jeśli to akurat chrześcijanizm lub islam na pewno nie jest zgodny z nauką a przecież to najpopularniejsze religie
Cytat:WIele osób wierzących w Ducha Świętego jednak ominęło pułapkę "God of the gaps" i zachowało ciekawość naukową. Ty zaś użyłeś "matki natury" w tej właśnie roli.
Nie wszystko musi być tak złożone i zależne od ducha świętego czy mahometa czy odyna,
Spoiler - Mahomet nie jest Bogiem wg Islamu.
Matka natura to jedynie zbiór praw rządzących tym światem, jak prawa fizyki, czas, a nie bóg
Cytat:zresztą przykłady które podajesz nie mają racji bytu na tym świecieJakie przykłady?
Gepard, biegający z prędkością światła
Cytat:Skąd wiesz że to kłamstwo?Stąd, że pewnie różne nazwy możemy przypisać procesowi mentalnemu, którego produktem jest sformułowanie "Meczet islamski istnieje o wiele dłużej [niż chrześcijaństwo]", ale na pewno nie należy do nich "myślenie".
W tym momencie czepiasz się szczegółów, mogłem po prostu napisać pomyliłem się zamiast myślałem.
Cytat:Co cię to obchodzi co ważniejsze?E?
No nawet jeśli to jest kłamstwo, to ono ciebie ani tej rozmowy nie dotyczy, możesz zamienić sobie islam w tamtej wypowiedzi kilkoma set róznymi starożytnymi religiami
|
Pytania do ateistów
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości