pilaster napisał(a):[quote pid='672030' dateline='1505128473']Cytat:pewna różnica, w uproszczeniu miedzy chemią a biologią, jednak istnieje. Najwyraźniej wilku nie wie jaka.
no mniej więcej tak to zależy w jaki sposób na to patrzysz ewidentnie nie myślimy w ten sam sposób o tej konkretnej rzeczy
A konkretnej odpowiedzi na pytanie czym różni się chemia "żywa" (biologia) od "nieżywej" nadal nie ma. I chyba już nie będzie
Przecież i długopis i wiewiórka zbudowane są z tej samej rzeczy, jest nią materia nie mówiłem że one się różnią
Cytat:wilku jest zdania, że cierpienie istniało "od zawsze". Zatem pilaster jest ciekaw na czym wg wilku polega cierpienie planety, albo powiedzmy elektronu?
tak
Zatem na czym polega cierpienie elektronu?
co? Co ma do tego elektron
Cytat:. Istnienie i, co ważniejsze, realizacja praw natury wymaga jakiejś "pierwszej przyczyny" w stosunku do tych praw zewnętrznych. Oczywiście tą przyczyną nie musi być od razu Bóg Osobowy, ale inne możliwości są mniej intelektualnie satysfakcjonujące.
Więc ja myślę że to harry potter był tą przyczyną
To źle wilku myśli. I rzeczywiście, niech już może wilku nie myśli. Kiepsko mu to idzie.
Myśli czy nie myśli nie oznacza to że to właśnie ty masz racje
Cytat: wilku odpowiedział - jest wyznawcą kultu Matki Natury (Gai), czyli jakiejś odmiany Gaizmu - ery zwodnika.
nie wiem o czym mówisz
O dawce bzdur, której wilku potrzebuje do istnienia, jak sam napisał.
Przecież niczym się nie różni od tej którą ty sam serwujesz więc w czym problem
Cytat: taki właśnie jest niepojęty kaprys Matki Natury. Gdyby MN miała inny kaprys, to gepardy biegałyby z prędkością światła.![]()
To nie jest możliwe na tej planecie
Dlaczego nie jest możliwe? Dlaczego nie ma gepardów biegających z prędkością światła, skoro byłyby one znacznie lepiej dostosowane od zwykłych gepardów?
Przecież mówiłem że to jest fizycznie nie możliwe no kurwa przepraszam ale czuje się jakbym gadał z osłami powtarzam trzeci raz są prawa fizyczne które na tej planecie obowiązują może gdzieś na galaktycznym wypizdowie masz gepardy które zapierdalają jak laki luk na balety kto wie, ale tutaj ich nie ma i nie będzie
Cytat:Cytat:Cóż nawet jeśli to akurat chrześcijanizm lub islam na pewno nie jest zgodny z nauką
Akurat chrześcijaństwo w większej części jest. A w katolicyzmie zgodność wiary z rozumem jest wręcz dogmatem.
Gówno prawda
Faktycznie argument o ciężarze kafara.
to zostawie bez odpowiedzi
Cytat:Dlaczego gepard nie biega z prędkością światła, skoro byłby wtedy znacznie lepiej "dostosowany" do warunków?
To nie jest możliwe na tej planecie warunki temu nie sprzyjają, są pewne limity
No właśnie. Dlaczego to nie jest możliwe? Dlaczego gepardy nie biegają z szybkością światła, albo chociaż dźwięku, skoro znacznie by to im poprawiło wyniki polowań?
zobacz wyżej
[/quote]