bert04 napisał(a):wilku2243 napisał(a): Przecież i długopis i wiewiórka zbudowane są z tej samej rzeczy, jest nią materia nie mówiłem że one się różniąNo to jak, jest różnica między materią ożywioną i nieożywioną? Czy nie ma? Potrafisz podać jakąś, nawet niech będzie - potoczną, różnicę?
Ale proszę, coś więcej, niż "wiewiórka jaka jest, każdy widzi".
Cytat:co? Co ma do tego elektron
Zgodnie z twierdzeniami Twoimi cierpienie istniało zawsze, więc przed pojawieniem się człowieka, przed pojawieniem się życia, przed uformowaniem się materii. Elektron pojawia się w 10^-4 sekundzie istnienia wszechświata, więc powinien też cierpieć.
Nadinterpretujesz na swoją korzyść
Cytat:Istotnie odpowiedź godna AI, być może pilaster ma rację w tym punkcie.
Myśli czy nie myśli nie oznacza to że to właśnie ty masz racje
Za to twoje odpowiedzi to jedynie mierne starania się odgryzienia się
Cytat:
Przecież niczym się nie różni od tej którą ty sam serwujesz więc w czym problem
No w tym problem, że tytułujesz się (chyba) ateistą, a wychodzisz na "wierzącego inaczej".
Nie tytułuje się w żaden sposób
Cytat:To, że nigdy nie zastanawiałeś się nad tak "banalnymi" pytaniami nie oznacza, że pytania są głupie. Skorzystaj z szansy i pomyśl, zanim uraczysz nas kolejną porcją banałów i truizmów.
Przecież mówiłem że to jest fizycznie nie możliwe no kurwa przepraszam ale czuje się jakbym gadał z osłami powtarzam trzeci raz są prawa fizyczne które na tej planecie obowiązują może gdzieś na galaktycznym wypizdowie masz gepardy które zapierdalają jak laki luk na balety kto wie, ale tutaj ich nie ma i nie będzie
Nie mówiłem że to pytania są głupie
Cytat:
To nie jest możliwe na tej planecie warunki temu nie sprzyjają, są pewne limity
BTW: Na jakiej planecie jest możliwe bieganie geparda z prędkością światła?
Nikt nie wie co jest za granicami wszechswiata, jedno wiem na pewno nie są to bogowie, a ty zostaw juz te gepardy w spokoju
Może należało się skupić na prędkości dźwięku, ta jest technicznie możliwa do osiągnięcia (choć mimo to w naturze ożywionej AFAIK nie występuje).
technicznie to nawet nadświetlna jest możliwa, tyle że nie z naszą technologią
|
Pytania do ateistów
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości