wilku2243 napisał(a):Serio? To oświeć mnie, jaka jest prawidłowa interpretacja poniższego:Cytat:Zgodnie z twierdzeniami Twoimi cierpienie istniało zawsze, więc przed pojawieniem się człowieka, przed pojawieniem się życia, przed uformowaniem się materii. Elektron pojawia się w 10^-4 sekundzie istnienia wszechświata, więc powinien też cierpieć.
Nadinterpretujesz na swoją korzyść
Pytanie: 4. Dlaczego na świecie są zło i cierpienie?
Odpowiedź: 4. Od zawsze tak było więc dlaczego miało by być inaczej?
Wytłumacz mi poprawną interpretację "od zawsze" tak, żeby nie była nadinterpretacją.
Cytat:Nawet nie mam się za co odgryzać, gdyż nawet nie zdążyłeś mnie urazić. Jak na razie prezentujesz albo jakieś ogólniki, albo "cięte riposty wujka Staszka". Skup się.Cytat:Za to twoje odpowiedzi to jedynie mierne starania się odgryzienia sięCytat:Istotnie odpowiedź godna AI, być może pilaster ma rację w tym punkcie.
Myśli czy nie myśli nie oznacza to że to właśnie ty masz racje
Cytat:No to inaczej: Wątek ma tytuł "pytania do ateisty". Zasadniczo zakładam, że odpowiedzi będą składali ateiści. Jeżeli jestem w błędzie, to proszę o korektę. I wyjaśnienie, dlaczego odpowiadasz na pytania, które nie są skierowane do Ciebie.
Nie tytułuje się w żaden sposób
Cytat:Cytat:Nie mówiłem że to pytania są głupieCytat:To, że nigdy nie zastanawiałeś się nad tak "banalnymi" pytaniami nie oznacza, że pytania są głupie. Skorzystaj z szansy i pomyśl, zanim uraczysz nas kolejną porcją banałów i truizmów.
Przecież mówiłem że to jest fizycznie nie możliwe no kurwa przepraszam ale czuje się jakbym gadał z osłami powtarzam trzeci raz są prawa fizyczne które na tej planecie obowiązują może gdzieś na galaktycznym wypizdowie masz gepardy które zapierdalają jak laki luk na balety kto wie, ale tutaj ich nie ma i nie będzie
No, bo osioł to takie mądre zwierzę, co nie? Zasadniczo nie mówiłeś o głupich pytaniach a o głupich "pytaczach", co jest dużo gorsze.
Cytat:Cytat:Cytat:
To nie jest możliwe na tej planecie warunki temu nie sprzyjają, są pewne limity
BTW: Na jakiej planecie jest możliwe bieganie geparda z prędkością światła?
Nikt nie wie co jest za granicami wszechswiata, jedno wiem na pewno nie są to bogowie, a ty zostaw juz te gepardy w spokoju
O, tu zaczyna się robić ciekawie. "za granicami wszechswiata". Możesz rozszerzyć ten motyw?
Jak wyobrażasz sobie "świat poza wszechświatem"?
Dlaczego myślisz, że tam są planety? Lub "kosmiczny pył", z którego się robi Wielki Wybuch?
Czy uważasz, że poza granicami wszechświata prawa fizyczne nie istnieją / są inne?
I last but not least, skąd ta tajemna wiedza, że w strefie poza naszą materią, poza naszymi prawami fizycznymi, teoretycznie możliwe są gepardy biegające z prędkością światła, ale bogowie, no nie, to już przesada...?
Cytat:technicznie to nawet nadświetlna jest możliwa, tyle że nie z naszą technologią
A to ciekawe. Ogłoś, jak to jest "technicznie możliwe", Nobel gwarantowany. Jak dotąd myślałem, że nawet teoretycznie jest to sprawa co najmniej dyskusyjna i dotyczy może pojedynczych cząstek elementarnych, ale widocznie byłem w błędzie, i tylko nasza technologia nas ogranicza.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!