ZaKotem napisał(a): Natomiast sam fakt, że wyżej wymienieni osobnicy nie zostali zatłuczeni jak wszy, dowodzi właśnie, że inni mają inaczej.
Gdybyśmy żyli w USA, to te balasy już by się smażyły na krześle elektrycznym i dowodziłoby to, że inni myślą podobnie. Mam nadzieję, że UE kiedyś odwróci się od humanitaryzmu.
ZaKotem napisał(a): Cywilizacja oddziela to, co robimy innym ludziom od tego, jakie emocje wobec nich odczuwamy.
W USA nie ma cywilizacji? To tutaj nie ma cywilizacji. Albo inaczej - w Europie jest cywilizacja, ale słaba i mocno podupadająca na zdrowiu. Dochodzi tu do różnych dziwactw i okropieństw typu pozwalanie pedofilom-mordercom na życie.
ZaKotem napisał(a): Można to nazwać Duchem Świętym, czemu by nie.
Ja bym to nazwał niesprawiedliwością.
Dragula napisał(a): Nie tyle oddziela coś tam, ile raczej jest konsekwentnta jeśli chodzi o prawa człowieka i nie dehumanizuje nikogo bez względu na wszystko.
A czy ja kogoś dehumanizuję? I Breivik i Trynkiewicz są jak najbardziej ludźmi. Ludźmi, których powinno się zatłuc jak wszy.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać