Teista napisał(a):lumberjack napisał(a):No nie trafiłeś. Najważniejsza jest (ogólnie) homeostaza, w skrócie – możliwość zachowania właściwych parametrów fiz/chem wewnątrz organizmu. Utrzymanie homeostazy, a więc zdolności kontynuacji życia realizowane jest poprzez swobodny dostęp do zasobów środowiska. Teraz podaję listę tych najważniejszych zasobów, najważniejszych w życiu, w kolejności, od najważniejszego do nieistotnego:Teista napisał(a): Nie czekajmy. Na początek odpowiedz mi najprościej jak się da, jednym zdaniem, wybierz jedną rzecz:
Czego najbardziej potrzebujesz do życia?
Trudno mi jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Przede wszystkim bliskich oraz możliwości działania na rzecz ich pomyślności. A zaraz po tym, tuż, tuż: schabowe, piwo, wkurwianie ludzi, praca, próby poznawania prawdy (odnośnie różnych kwestii i tematów), dbanie o ciało i ducha (treningi i kultura). No i jeszcze do tego dochodzi siur i jaja - bez nich to bym się chyba zaszczelił.
1. tlen
Toż przecież napisałem ci, że tlenu mi trza. 4 minuty bez tlenu i dupa z Sofeicza.
Prorok jakiś ze mnie czy co ?
A nas Łódź urzekła szara - łódzki kurz i dym.