Pisałem w cpp.
zaczalem .a studiach i piaalem tylko codeblocksie. Uzywalem == do tylko jesli chodziko o porownanie wartosci poza petlami i funkcjami. Zeby uzyskac true lub false na przyklad. Ale w przypadku if(...) czy while(...) zawsze pisałem = i widocznie codeblocks na windowsie to poprawiał, a tu już nie. Najlepsze ze wertowalem tez podrecznik i tam takze w tych przypadkach jest pojedyncze =, a na poczatku w ogole mi nie zSkoczylo, że moge to robić za pomoca == i ze tu jest problem. Bo niezaleznie od wartosci poczatkowej if bylo calkowicie pomijane, wskakiwala dopiero instrukcja po else. Myslalem ze cos sie wysypalo.
Mam pare zlych nawykow jeszcze z gimnazjum, gdzie pisalo sie w pascalu i tam = to było chyba zawsze porownanie, a przypisanie to tylko :=
Probowalem tez innych ide, ale do kazdego trzeba bylo sciagac pluginy, zeby pisac w cpp i zaqsze sie cos sypalo. Eclipse byl dla mnie w ogole kompletnie nieczytelny, w qtcreatorze nie mogłem buildować niczego, choć niby podstawowo wspiera cpp, a w netbeans włašnie pobrałem paczki, potem zauwazylem ze jest caly pakiet instalacyjny zw wsparciem dla cpp, wiec zainstalowalem od nowa z tego, ale dostawałem zawsze Run Failed. Nawet na prostym hello world. Szkoda, bo mi bardzo przypadł interfejs do gustu, jest przejrzysty i wygodniejszy niż cblocks. Wydaje mi sie, ze moze powinienem uzywac innej wersji kubuntu, albo przesiasc sie na jedna z dystrybucji proponowanych przez wrona ale już nie mam ochoty sciagac wszystkiego i przechodzic jeszcze raz przez proces instalacji
zaczalem .a studiach i piaalem tylko codeblocksie. Uzywalem == do tylko jesli chodziko o porownanie wartosci poza petlami i funkcjami. Zeby uzyskac true lub false na przyklad. Ale w przypadku if(...) czy while(...) zawsze pisałem = i widocznie codeblocks na windowsie to poprawiał, a tu już nie. Najlepsze ze wertowalem tez podrecznik i tam takze w tych przypadkach jest pojedyncze =, a na poczatku w ogole mi nie zSkoczylo, że moge to robić za pomoca == i ze tu jest problem. Bo niezaleznie od wartosci poczatkowej if bylo calkowicie pomijane, wskakiwala dopiero instrukcja po else. Myslalem ze cos sie wysypalo.Mam pare zlych nawykow jeszcze z gimnazjum, gdzie pisalo sie w pascalu i tam = to było chyba zawsze porownanie, a przypisanie to tylko :=
Probowalem tez innych ide, ale do kazdego trzeba bylo sciagac pluginy, zeby pisac w cpp i zaqsze sie cos sypalo. Eclipse byl dla mnie w ogole kompletnie nieczytelny, w qtcreatorze nie mogłem buildować niczego, choć niby podstawowo wspiera cpp, a w netbeans włašnie pobrałem paczki, potem zauwazylem ze jest caly pakiet instalacyjny zw wsparciem dla cpp, wiec zainstalowalem od nowa z tego, ale dostawałem zawsze Run Failed. Nawet na prostym hello world. Szkoda, bo mi bardzo przypadł interfejs do gustu, jest przejrzysty i wygodniejszy niż cblocks. Wydaje mi sie, ze moze powinienem uzywac innej wersji kubuntu, albo przesiasc sie na jedna z dystrybucji proponowanych przez wrona ale już nie mam ochoty sciagac wszystkiego i przechodzic jeszcze raz przez proces instalacji
I hear the roar of big machine
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down
Two worlds and in between
Hot metal and methedrine
I hear empire down