znaLezczyni napisał(a): Serial, o którym pisał Dragula w innym wątku.Ja akurat sobie odpuściłam po chyba trzech odcinkach. Klimat faktycznie ma, fajnie też dla odmiany obejrzeć coś po niemiecku, ale dla mnie to byłoby na tyle pozytywów
"Dark", niemiecki serial wyprodukowany przez Netflix.
"Dark" na Filmwebie
Mnie się podobał. Mroczny klimat, ciekawi bohaterowie, rozwiązywanie zagadki po małym kawałku aż do ostatniego odcinka.
Owszem, (pseudo)naukowe wyjaśnienie jest słabą stroną filmu, ale ponieważ tematyka jest w zasadzie bajkowa (niby SF, ale moim zdaniem bardziej w kierunku fantasy), to i o racjonalne uzasadnienie trudno.
Generalnie: dobrze zrobiona produkcja, warta obejrzenia.

Strasznie infantylna fabuła, płytkie postacie, mnóstwo błędów logicznych już w pierwszych odcinkach, a z tego co czytam potem jest już tylko gorzej. A do tego całość przygotowana chyba pod najgłupszych widzów, bo każda informacja musi być powtórzona dla pewności po 10 razy w różnych formach, żeby tylko komuś nie umknęła jakaś oczywista oczywistość. Źle mi się w sumie nie oglądało, ale nie mam motywacji oglądać dalej, jak wiem, że tylko się znowu poirytuję płaskimi bohaterami i bezsensem całej fabuły.
"- Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę.
KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE."
Śmierć zastanowił się przez chwilę.
KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE."